Hattulan seurakunta

Hattulan seurakunta on ollut olemassa yli 750 vuoden ajan. Jo keskiajalla Hattulan Pyhän Ristin kirkko oli tunnettu pyhiinvaelluskohde. Nykyisen Kalvolan seurakunnan alue kuului Hattulaan vuoteen 1661 asti. Vanha kirkko palveli seurakunnan pääkirkkona 1850-luvulle asti, jolloin uusi Hattulan kirkko valmistui. Vuonna 1970 Tyrvännön seurakunta liitettiin Hattulaan. Tyrvännön kirkossa vietetään sunnuntain pääjumalanpalvelusta kerran kuussa. Muutaman kerran vuodessa vietetään jumalanpalvelusta myös Vuohiniemen rukoushuoneessa.
Nykyään Hattulan seurakuntaan kuuluu 7869 seurakuntalaista (31.12.2016). Vakituisia työntekijöitä on 23. Toiminnan keskuksena on Parolan seurakuntatalo. Seurakuntatalon remontin aikana seurakunnan toimistot ovat Pappilanniemessä samoissa tiloissa, joissa toimii myös Hattulan kunnanvirasto. Parolasta löytyvät myös lapsityön ja nuorisotyön tilat. Seurakunnalla on oma leirikeskus Tömäjärven rannalla.
Seurakunta kuuluu Tampereen hiippakuntaan ja Hämeenlinnan rovastikuntaan.