Tervetuloa rippikouluun!

Rippikoulu auttaa nuoria oppimaan keskeiset asiat kristillisestä uskosta ja rohkaisee heitä elämään Jumalan yhteydessä. Opetuksen lähtökohtana on kaste ja sen merkitys ihmisen elämässä. Opetuksessa lähdetään liikkeelle nuorten omista elämänkysymyksistä, joihin etsitään vastauksia kirkon yhteisestä uskosta. Opetuksessa otetaan huomioon rukouksen ja henkilökohtaisen hartauselämän ulottuvuus.

Rippikoulun kesto on noin puoli vuotta. Tämä puolen vuoden ajanjakso koostuu erilaisista lyhyemmistä tapaamisista sekä tiiviimmästä opetusjaksosta joko kesällä, hiihtolomalla tai syyslomalla. Tämä jakso voi olla leirimuotoinen (leiririppikoulu) tai päivittäisistä tapaamisista koostuva (päivärippikoulu).

Kaikkiin rippikouluihin kuuluu seurakuntaan tutustuminen, jonka aikana osallistutaan seurakunnan toimintaan mm. messuihin, musiikkitilaisuuksiin ja nuortentila Huiliksella pidettävään avoimien ovien toimintaan.

kuva rippikoululaisista

Hattulan seurakunta järjestää vuosittain yleensä 5-6 rippikoulua, jotka toteutetaan leirimuotoisina Tömäjärven leirikeskuksessa. Leirimuotoinen rippikoulu sisältää kaksi leirijaksoa, viikonloppuleirin ja ns. pitkän leirijakson (6 vrk). Lisäksi on mahdollisuus käydä päiväopetukseen perustuva rippikoulu, johon ei sisälly leirijaksoja.

Hattulan kirkossa järjestetään syksyllä kaksi rippikouluun ilmoittautumistapaamista messujen yhteydessä.  Ilmoittautumisajankohdat ilmoitetaan nettisivujen lisäksi henkilökohtaisella kirjeellä, jonka kaikki rippikouluikäiset seurakunnan jäsenet saavat hyvissä ajoin ennen ko. ajankohtaa. Kirjeessä kerrotaan tulevan vuoden rippikouluvaihtoehdoista.

Myös muut kuin seurakunnan jäsenet voivat ilmoittautua rippikouluun.

Yksityis- ja aikuisrippikoulut

Rippikoulu on mahdollista käydä myös aikuisiällä. Aikuisiällä rippikoulu toteutetaan tavallisesti yksityisopetuksena tai pienessä ryhmässä. Yksityisrippikoulusta voi kysyä lisätietoja seurakunnan papistolta.

Rippikoulusta vastaa

pastori Tiina Heino