Rukousilta

Hattulan helluntaiseurakunnan Kotikirkko (Teollisuustie 6)

Kansainvälisen vastuun rukousilta yhdessä helluntaiseurakunnan kanssa ekumeenisella Vastuuviikolla, YK:n päivän iltana

Rauhan, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen vastuun rukouspäivän iltana eri kirkkokuntien kristityt kokoontuvat yhteiseen tilaisuuteen.  Hattulan ev.-lut. seurakunnan työntekijöistä mukana ovat diakoniatyöntekijä Sari Airola ja kappalainen Jouni Salko.

Julistuksessa kahdesta ekumeenisesta rukouspäivästä vuonna 2017 todetaan:

"Ekumeenisen rukousviikon teema sovinnosta on ajankohtainen.  Näemme ympärillämme väkivaltaisia konflikteja, ihmisarvon polkemista sekä solidaarisuuden puutetta.  Tarvitsemme rauhan ja sovinnon sanomaa sekä viisautta ratkaistaksemme ne ongelmat, joiden keskellä elämme.  Sovinnon tekemiseen liittyy ongelmien tunnistaminen ja oikeudenmukaisten ratkaisujen etsiminen.  Rukouspäivät ekumeenisella rukousviikolla 18. tammikuuta ja ekumeenisella vastuuviikolla 24. lokakuuta tarjoavat mahdollisuuden liittyä sovinnon ja rauhan työhön sekä yhteiseen rukoukseen. - -

Jo sovinnon tielle lähteminen synnyttää rauhaa sekä itsessämme että ympärillämme.  Rukousviikko kutsuu meitä etsimään rauhaa omassa ympäristössämme: myöntämään omat virheemme ja pyytämään niitä anteeksi.  Samoin se kutsuu meitä kohtaamaan rakastavasti nekin ihmiset, jotka ovat kohdistaneet meihin kielteisiä tunteita tai sanoja.  Ilman oikeudenmukaisuutta ja asioiden tietoista sovittelua rauha ja suhteiden eheytyminen eivät ole mahdollisia. Kristuksen rakkaus ei vain johda meitä sovintoon, vaan vie meidät työhön sovinnon ja rauhan puolesta.  - - ajattelemme erityisesti niitä naisia, joiden itsemääräämisoikeus on kyseenalaistettu.  Rohkea lähimmäisyys hädässä olevia kohtaan on kristillisen uskon keskeinen tunnusmerkki."