Pyhäinpäivän iltakirkko

la 4.11. kello 18.00

Pyhäinpäivän iltakirkko Hattulan kirkko

Luetaan vuoden aikana kuolleiden nimet

Pyhäinpäivän iltana Hattulan kirkossa luetaan edellisen pyhäinpäivän jälkeen hautaan siunattujen seurakuntalaisten nimet ja sytytetään kynttilät heidän muistolleen.  Pyhän Ristin kuoro laulaa.

Pyhäinpäivä on sulautuma kahdesta juhlasta, kaikkien pyhien päivästä 1.11. (Festum omnium sanctorum) ja kaikkien uskovien vainajien muistopäivästä 2.11. (Commemoratio omnium fidelium defunctorum).  Siten muistelun kohteena ovat sekä kaikki kristikunnan marttyyrit että muut uskossa Kristukseen kuolleet.  Sana pyhä ei kuitenkaan viittaa vain kuolleisiin.  Jokainen Kristuksen oma on pyhä, uskossa osallinen näkymättömästä pyhien yhteydestä.  Päivän perinteinen evankeliumi onkin Jeesuksen vuorisaarnan alussa oleva autuaaksijulistus.

Uskontunnustuksen mukaan pyhät muodostavat yhteyden, johon voimme näkymättömästi liittyä.


Katso myös

pe 30.3. klo 10.00

Hattulan kirkko

Pitkäperjantain sanajumalanpalvelus

"Hyljeksitty hän oli, ihmisten torjuma, kipujen mies, sairauden tuttava, josta kaikki käänsivät katseensa pois... ...kuitenkin: hän kantoi meidän kipumme, otti taakakseen meidän sairautemme. ... Hän kärsi rangaistuksen, jotta meillä olisi rauha, hänen haavojensa hinnalla me olemme parantuneet." (Jesaja, 53. luku)