Tervetuloa laulamaan hoosiannaa! On ensimmäinen adventtisunnuntai.

Uusi kirkkovuosi alkaa, ja ensimmäinen adventtikynttilä syttyy.  Ensimmäinen adventtisunnuntai on neljänneksi viimeinen sunnuntai ennen joulupäivää, tänä vuonna mahdollisimman myöhään eli 3. joulukuuta.

Ensimmäisenä adventtisunnuntaina joulun odotukseen kytkeytyy palmusunnuntain aihe:  Jeesus ratsastaa aasilla Jerusalemiin, ja muut pyhiinvaeltajat tervehtivät häntä kuin kuningasta:  Hoosianna!

Suomessa ja Ruotsissa ensimmäiseen adventtisunnuntaihin liittyy saksalaisen Georg Joseph Voglerin (1749-1814) säveltämä Hoosianna-hymni.  Vogler oli katolinen pappi ja monipuolinen musiikkimies, joka toimi 1700-luvun lopulla Tukholmassa, jossa Hosianna, Davids son kantaesitettiin 1795.  Suomessa hymnistä tuli suosittu kuorolaulu 1800-luvun lopulla; monet kirkkokuorot Suomessa ovat saaneet alkunsa lauluryhmistä, jotka koottiin esittämään tätä hoosiannaa ensimmäisenä adventtisunnuntaina.  Vasta 1900-luvun jälkipuoliskolla yleistyi tapa, että koko seurakunta laulaa sen, niin että Hoosianna, Daavidin Poika otettiin 1980-luvulla virsikirjaan virreksi 1.

Hattulan kirkossa ensimmäisen adventtisunnuntain messun johtavat pastori Miikka Anttila ja kanttori Elina Remes.  Pyhän Ristin kuoro laulaa.

Tyrvännön kirkko

juhannuspäivän messu

ehtoollisjumalanpalvelus Johannes Kastajan päivänä

Vuohiniemen rukoushuoneessa