Loppiaisen messu

Epifania, suomeksi loppiainen, on joulunajan päätösjuhla. Jeesus on maailman valo: sen tunnustivat idän tietäjät, vaikka löysivät Betlehemistä vain tavallisen perheen, sen ymmärsi Johannes Kastaja, kun kastoi Jeesuksen, ja sen ilmaisi Jeesus opetuslapsilleen, kun muutti veden viiniksi ja teki muita "tunnustekoja".

Loppiaista vietetään tammikuun kuudentena päivänä, kun on "kolmastoista joulupäivä" (ruotsiksi trettondedag jul).  Tänä talvena loppiainen osuu lauantaille.

"Kun tähti tuli sen paikan yläpuolelle, missä lapsi oli, se pysähtyi siihen. Miehet näkivät tähden, ja heidät valtasi suuri ilo. He menivät taloon ja näkivät lapsen ja hänen äitinsä Marian. Silloin he maahan heittäytyen kumarsivat lasta, avasivat arkkunsa ja antoivat hänelle kalliita lahjoja: kultaa, suitsuketta ja mirhaa."  (Matteus 2: 9-11)

Liturgina ja saarnaajana on kirkkoherra Virpi Järvinen ja kanttorina Elina Remes.

Tyrvännön kirkko

juhannuspäivän messu

ehtoollisjumalanpalvelus Johannes Kastajan päivänä

Vuohiniemen rukoushuoneessa