Messu ja kastettujen taulun käyttöönotto

Ensimmäinen sunnuntai loppiaisesta on kasteen juhlapäivä, ja messussa on silloin sopiva hetki ottaa käyttöön kastettujen taulu.

Loppiaisen eli Epifanian aiheena oli muinoin (ja on joissakin kirkoissa vieläkin) kaste, jonka Jeesus sai Johannes Kastajalta.  Kun itämaan tietäjien käynti Jeesuksen luona tuli loppiaisen aiheeksi, kasteen muistaminen siirtyi seuraavaan sunnuntaihin.  Tänä vuonna ensimmäinen sunnuntai loppiaisesta on heti loppiaista seuraava päivä, tammikuun seitsemäs.

Otamme messussa käyttöön Hattulan seurakunnan kastettujen taulun.  Sen paikka on kirkkosalissa sisäänkäynnin lähellä.  Kastetun perhe voi kiinnittää taulun siniseen kankaaseen enkelihahmon, johon on kirjoitettu kastetun nimi.  (Tähän on hyvä hetki silloin, kun kastetun lapsen nimi luetaan messussa.)  Vuoden aikana kastetut ovat sitten jatkuvasti mukana seurakunnan esirukouksissa.

Liturgina ja saarnaajana on seurakuntapastori Miikka Anttila ja kanttorina Elina Remes.

Tyrvännön kirkko

juhannuspäivän messu

ehtoollisjumalanpalvelus Johannes Kastajan päivänä

Vuohiniemen rukoushuoneessa