Messu ja kastettujen taulun käyttöönotto

su 7.1. kello 10.00

Messu ja kastettujen taulun käyttöönotto Hattulan kirkko

Ensimmäinen sunnuntai loppiaisesta on kasteen juhlapäivä, ja messussa on silloin sopiva hetki ottaa käyttöön kastettujen taulu.

Loppiaisen eli Epifanian aiheena oli muinoin (ja on joissakin kirkoissa vieläkin) kaste, jonka Jeesus sai Johannes Kastajalta.  Kun itämaan tietäjien käynti Jeesuksen luona tuli loppiaisen aiheeksi, kasteen muistaminen siirtyi seuraavaan sunnuntaihin.  Tänä vuonna ensimmäinen sunnuntai loppiaisesta on heti loppiaista seuraava päivä, tammikuun seitsemäs.

Otamme messussa käyttöön Hattulan seurakunnan kastettujen taulun.  Sen paikka on kirkkosalissa sisäänkäynnin lähellä.  Kastetun perhe voi kiinnittää taulun siniseen kankaaseen enkelihahmon, johon on kirjoitettu kastetun nimi.  (Tähän on hyvä hetki silloin, kun kastetun lapsen nimi luetaan messussa.)  Vuoden aikana kastetut ovat sitten jatkuvasti mukana seurakunnan esirukouksissa.

Liturgina ja saarnaajana on seurakuntapastori Miikka Anttila ja kanttorina Elina Remes.


Ota yhteyttä

Miikka Anttila
seurakuntapastori
Pappilanniementie 9
13880 Hattula

Katso myös

su 25.3. klo 10.00

Hattulan kirkko

Palmusunnuntain messu

Palmusunnuntaita vietetään viikkoa ennen pääsiäistä. Hiljainen viikko alkaa, vaikka itse asiassa Jerusalemissa on melkoinen hälinä. Temppelissä rytisee, ja lapset huutavat.
ke 28.3. klo 19.00

Tyrvännön kirkko

Hiljaisen viikon messu

Käy yrttitarhasta polku, vie Golgatalle se.
to 29.3. klo 19.00

Hattulan kirkko

Kiirastorstain messu

Pyhä ehtoollinen kiirastorstain iltana