Kynttilänpäivän messu

su 4.2. kello 10.00

Kynttilänpäivän messu Hattulan kirkko

Messu ja vuoden 2018 Yhteisvastuukeräyksen avaus. ‒ Messun päätteeksi kiitämme seurakunnassa pitkään palvelleita vapaaehtoisia ja työntekijöitä, ja sitten kaikille on tarjolla kirkkokahvit.

Päivän nimitys "kynttilänpäivä" johtuu siitä, että keskiajalla oli tapana siunata joka vuosi helmikuun toisena päivänä kynttilät, joita sitten käytettiin kirkossa vuoden aikana.  Kynttilänpäivän varsinainen aihe on kuitenkin Jeesus-lapsen tuominen Jerusalemin temppeliin juutalaisten silloisen tavan mukaan (Luukas 2: 22-38).  Temppelissä vanha Simeon ymmärsi vauvan olevan Vapahtaja, joka tuo valon Israelille ja pelastuksen kaikille kansoille.

Yhteisvastuukeräystä on kerätty Suomessa joka kevättalvi vuodesta 1950 alkaen.  Tänäkin vuonna keräyksen valtakunnallisen avauksen suorittaa sen suojelijana toimiva tasavallan presidentti.  Keräyksen käytännön toimeenpanosta huolehtivat kuitenkin ev.-lut. kirkon paikallisseurakunnat.  Nykyisin 60 % tuotosta ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20 % Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa ja 20 % paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön.

Vuonna 2018 Yhteisvastuukeräyksen ulkomaisena kohteena on erityisesti Etelä-Sudanin sisällissodasta kärsivien ihmisten ruokahuolto ‒ ei pelkästään hätäavun jakaminen vaan myös kotinsa ja peltonsa menettäneiden ihmisten auttaminen uuteen alkuun.  Sota romahduttaa elintarviketuotannon ja moninkertaistaa ruoan torihinnat.  Keräysvaroin voidaan hankkia esim. siemeniä ja kuokkia ja järjestää maatalous- ja ravitsemusneuvontaa, kun pakolaiset ovat uudessa ympäristössä, monet heistä Ugandan puolella.  Riittävä ja terveellinen ravinto on myös edellytys sille, että lapset ja nuoret jaksavat käydä koulua.

Messun liturgina ja saarnaajana on kappalainen Jouni Salko, kanttorina Elina Remes, esirukousta johtamassa Miikka Anttila ja Raamatun lukijana Ritva Viitala.  Sari Airola kertoo tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksestä.


Ota yhteyttä

Jouni Salko
kappalainen
Pappilanniementie 9
13880 Hattula

Katso myös

su 18.3. klo 10.00

Hattulan kirkko

Messu Marian ilmestyspäivänä

Matka kohti pääsiäistä keskeytyy hetkeksi, kun jossain vilahtaa jo seuraava joulu. On Marian kiitosvirren aika.
su 25.3. klo 10.00

Hattulan kirkko

Palmusunnuntain messu

Palmusunnuntaita vietetään viikkoa ennen pääsiäistä. Hiljainen viikko alkaa, vaikka itse asiassa Jerusalemissa on melkoinen hälinä. Temppelissä rytisee, ja lapset huutavat.
ke 28.3. klo 19.00

Tyrvännön kirkko

Hiljaisen viikon messu

Käy yrttitarhasta polku, vie Golgatalle se.