Tuhkakeskiviikon illan messu

"Käykäämme nyt Jerusalemiin ja yhdessä paastotkaamme / ja Jeesusta kärsimystiellänsä nyt nöyrästi seuratkaamme." (virsi 54: 1) Tuhkakeskiviikosta alkaa pääsiäiseen valmistautumisen aika.

Pääsiäistä edeltävä puolentoista kuukauden paastonaika alkaa tuhkakeskiviikkona.  Paastonaikaan sisältyy 40 arkipäivää (kun lauantaitkin lasketaan arkipäiviksi) ja 6 sunnuntaita.  Vaikka monet uskonnollisen paastoamisen tavat ovat kadonneet, seuraamme jumalanpalveluksissa Jeesuksen tietä kohti kärsimystä ja ristiä.

Tuhkakeskiviikon iltana liturgina toimii kirkkoherra Virpi Järvinen ja kanttorina Elina Remes.

HUOM!  Marraskuun lopussa koteihin jaetussa seurakunnan kausiesitteessä tuhkakeskiviikon messulla on väärä alkamisaika!  Tilaisuus alkaa kello 19 (eikä 18).

(Tunnuskuva:  Anniina Mikama / Kirkon kuvapankki)

Tyrvännön kirkko

juhannuspäivän messu

ehtoollisjumalanpalvelus Johannes Kastajan päivänä