Pääsiäisyön messu

Pyhän Ristin kirkko

Paastonaika päättyy kylmässä kirkossa: Kristus nousi kuolleista! Ylösnousemuksen juhla jatkuu messun jälkeen lämpimämmässä tilassa pääsiäislammasta syöden.

Pääsiäisyön messu seurakunnan vanhassa kirkossa alkaa puoli tuntia ennen vuorokauden ja kuukauden vaihtumista.  Pääsiäiskynttilän sytyttämisen ja kasteen muistamisen jälkeen vietämme pyhää ehtoollista.

Papin tehtävissä ovat Jouni Salko ja Miikka Anttila sekä kanttorina Ari Lehtonen.  Pyhän Ristin kuoro laulaa.  Ehtoollisen jakamisessa käytetään intinktiota:  öylätin antaessaan pappi kastaa sen reunan viiniin.

Huomaathan, ettei kirkossa ole lämmityslaitteita!  Pukeudu siis lämpimästi, vaikka tilaisuus onkin tavanomaista messua lyhyempi.  (Tarkka kestoaika riippuu hieman osallistujien määrästä, mutta tavoitteena on, että viimeistään kello 00.20 kaikki olisivat päässeet siirtymään kirkosta ulos.)

Messun jälkeen Hattula-Pirtissä on tarjolla pääsiäislammasta ja yrttiteetä.  (Pirtti sijaitsee 150:n metrin kävelymatkan päässä kirkosta.)  Tervetuloa!

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa huolehdin mm. tiedotukseen, lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista ja olen myös diakoniatyöntekijöiden tukena.  Lisäksi teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan...

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Viimeksi ennen tänne tuloani olin määräaikaisissa tehtävissä Someron seurakunnassa vajaan kolmen vuoden ajan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

Taidan olla jo liian vanha, että minusta ehtisi tulla hämäläinen, mutta hattulalainen minusta saattaa tulla, jos hattulalaiset minut joukkoonsa huolivat!

Tyrvännön kirkko

juhannuspäivän messu

ehtoollisjumalanpalvelus Johannes Kastajan päivänä

Vuohiniemen rukoushuoneessa