Pääsiäisyön messu

la 31.3. kello 23.30

Pääsiäisyön messu Pyhän Ristin kirkko

Paastonaika päättyy kylmässä kirkossa: Kristus nousi kuolleista! Ylösnousemuksen juhla jatkuu messun jälkeen lämpimämmässä tilassa pääsiäislammasta syöden.

Pääsiäisyön messu seurakunnan vanhassa kirkossa alkaa puoli tuntia ennen vuorokauden ja kuukauden vaihtumista.  Pääsiäiskynttilän sytyttämisen ja kasteen muistamisen jälkeen vietämme pyhää ehtoollista.

Papin tehtävissä ovat Jouni Salko ja Miikka Anttila sekä kanttorina Ari Lehtonen.  Pyhän Ristin kuoro laulaa.  Ehtoollisen jakamisessa käytetään intinktiota:  öylätin antaessaan pappi kastaa sen reunan viiniin.

Huomaathan, ettei kirkossa ole lämmityslaitteita!  Pukeudu siis lämpimästi, vaikka tilaisuus onkin tavanomaista messua lyhyempi.  (Tarkka kestoaika riippuu hieman osallistujien määrästä, mutta tavoitteena on, että viimeistään kello 00.20 kaikki olisivat päässeet siirtymään kirkosta ulos.)

Messun jälkeen Hattula-Pirtissä on tarjolla pääsiäislammasta ja yrttiteetä.  (Pirtti sijaitsee 150:n metrin kävelymatkan päässä kirkosta.)  Tervetuloa!


Ota yhteyttä

Jouni Salko
kappalainen
Pappilanniementie 9
13880 Hattula

Katso myös

su 25.3. klo 10.00

Hattulan kirkko

Palmusunnuntain messu

Palmusunnuntaita vietetään viikkoa ennen pääsiäistä. Hiljainen viikko alkaa, vaikka itse asiassa Jerusalemissa on melkoinen hälinä. Temppelissä rytisee, ja lapset huutavat.
ke 28.3. klo 9.30

Hattulan kirkko

Lasten pääsiäiskirkko

(kahdessa vuorossa kello 9.30 ja 10.15)
ke 28.3. klo 10.15

Hattulan kirkko

Lasten pääsiäiskirkko

(kahdessa vuorossa klo 9.30 ja 10.15) HUOM! Kausiesitteessä ja 22.2. hattulaan.fi-lehden ilmoituksessa alkamisaika oli väärin. Tilaisuus alkaa siis 10.15 (eikä vasta 10.30).