Markuksen evankeliumi -kirkkodraama

Markuksen evankeliumi -kirkkodraama Hattulan kirkko

Tornion kaupunginteatterin vierailuesitys

Tornion kaupunginteatteri esittää maineikkaan esityksensä Markuksen evankeliumista.

Markuksen evankeliumi kirkkodraamana ja sooloteatterina on Suomessa toteutettu ensimmäiseksi Kari Hakalan esityksenä Tampereen Teatterissa Paavo Liskin ohjauksessa vuonna 1995.  Perinnettä on näihin päiviin jatkanut Tornion Kaupunginteatteri, jonka esitys on saanut kiitosta siitä, että se on tehty esitettäväksi juuri kirkossa.  Muutenkin tekotapa on ollut poikkeuksellinen:  ohjauksesta on vastannut kirkon nuorisotyön ohjaajiksi valmistunut opiskelijaryhmä, ja asiantuntijoina on käytetty laajasti kirkon työntekijöitä.

Tornion kaupunginteatteri on tiettävästi maailman pohjoisin ammattiteatteri ja samalla maamme toiseksi pienin teatteri.  Se toimii kiertueteatterina Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja koko Pohjois-Kalotin alueella.  Torniolaisen version näyttelijänä toimii teatterin johtaja Pauli Mahlamäki (kuvassa) , jonka esitys on vieraillut eri puolilla Suomea jo yli 400 kertaa.

Esityksen kesto on noin kaksi tuntia.  Esityksessä on väliaika, jolloin kirkon takaosassa on kahvitarjoilu Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.