Messu rukoussunnuntaina

Rukoilla saa joka päivä, mutta viidentenä sunnuntaina pääsiäisestä Raamatun opetus rukouksesta on aivan erityisesti messun aiheena.

"Jos joku teistä kärsii, hän rukoilkoon; jos joku on hyvillä mielin, hän laulakoon kiitosvirsiä...  ...Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan." (Jaak. 5:13; Luuk. 11:9)

Viisi viikkoa pääsiäispäivän jälkeen messun aiheena on Raamatun opetus rukouksesta.  Sanan äärelle johdattaa ja ehtoollisen vieton johtaa Tiina Heino.  Avustavana pappina on Miikka Anttila ja kanttorina Karo Suopuro.

Nimitys "rukoussunnuntai" liittyi alun perin kylvön siunaamiseen, ja se on jäänyt nimitykseksi viidennelle sunnuntaille pääsiäisestä.  Tämä sunnuntai ei siis liity jokavuotisiin rukouspäiväjulistuksiin, joita on Suomessa ollut tapana antaa valtionpäämiehen nimissä vuosisatojen ajan Ruotsin vallan ajoista lähtien.  ("Rukouspäiviä" on Suomessa nykyään kahdesti vuodessa, ensimmäinen tammikuussa ja toinen lokakuussa.)

Tyrvännön kirkko

juhannuspäivän messu

ehtoollisjumalanpalvelus Johannes Kastajan päivänä

Vuohiniemen rukoushuoneessa