Helatorstain messu

Kristuksen taivaaseenastumisen päivän jumalanpalvelus ja kirkkokahvit

Jeesus sanoi apostoleilleen: ”Ei teidän kuulu tietää aikoja eikä hetkiä, jotka Isä oman valtansa nojalla on asettanut.  Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin, ja te olette minun todistajani Jerusalemissa, koko Juudeassa ja Samariassa ja maan ääriin saakka.”
    Kun hän oli sanonut tämän, he näkivät, kuinka hänet otettiin ylös, ja pilvi vei hänet heidän näkyvistään.  Ja kun he Jeesuksen etääntyessä vielä tähysivät taivaalle, heidän vieressään seisoi yhtäkkiä kaksi valkopukuista miestä.  Nämä sanoivat:  ”Galilean miehet, mitä te siinä seisotte katselemassa taivaalle?  Tämä Jeesus, joka otettiin teidän luotanne taivaaseen, tulee kerran takaisin, samalla tavoin kuin näitte hänen taivaaseen menevän.”  (Ap. t. 1: 7-11)

Helatorstai on neljäskymmenes päivä pääsiäisestä (siis 39 vuorokautta pääsiäispäivästä nykyajan laskutavan mukaan).  Helatorstai on Kristuksen taivaaseenastumisen ja hänen antamansa lähetystehtävän juhlapäivä:  Jeesuksen seuraajien tulee viedä sanoma korotetusta Herrastaan koko maailmaan.

Messussa on liturgina ja saarnaajana kirkkoherra Virpi Järvinen, avustavana pappina Tiina Heino ja kanttorina Karo Suopuro.  Messussa kerätään kolehti lähetystyön hyväksi, ja messun jälkeen kirkkosalissa tarjotaan kahvit, joista voi antaa lähetystyön hyväksi vapaaehtoisen maksun.

Tyrvännön kirkko

juhannuspäivän messu

ehtoollisjumalanpalvelus Johannes Kastajan päivänä

Vuohiniemen rukoushuoneessa