juhannuspäivän sanajumalanpalvelus

juhannuspäivän sanajumalanpalvelus Pyhän Ristin kirkko

Johannes Kastajan päivän jumalanpalvelus seurakunnan vanhassa kirkossa

Juhannusta eli Johannes Kastajan päivää vietetään puoli vuotta ennen joulua, Suomessa kesäkuun 20.26. päiville osuvana lauantaina, tänä vuonna 23. kesäkuuta.

Kun pappi Sakarias ja tämän vaimo Elisabet saivat vanhoilla päivillään poikalapsen, lapselle ei annettu kenenkään sukulaisen nimeä, vaikka se olisi kuulunut tapoihin.  Pojan nimeksi tuli Johanan, mikä tarkoittaa "Jahve on armollinen", merkkinä siitä, että vartuttuaan hänestä tulisi Herran tienraivaaja, joka johtaa "hänen kansansa tuntemaan pelastuksen, syntien anteeksiantamisen" (Luukas 1: 77).  Keskiajan latinassa tuo heprealainen nimi sai muodon Johannes, joka on omaksuttu moniin kieliin, myös suomeen.

Sanajumalanpalveluksessa saarnaa kirkkoherra Virpi Järvinen, ja seurakunnan laulua johtaa kanttori Elina Remes.

Juhannuspäivänä ei vietetä ehtoollista Pyhän Ristin kirkossa, vaan ehtoollinen on tarjolla Tyrvännön kirkossa kello 12 alkavassa messussa.

Pyhän Ristin kirkko

messu

apostolien päivä, uusien nimikkolähettien vierailu

Pyhän Ristin kirkko