Virkatodistuksen tilaaminen muuttui vuodenvaihteessa

Hattulan seurakuntalaisia koskevat virkatodistukset ja sukuselvitykset tehdään tammikuusta 2020 alkaen Tampereen aluekeskusrekisterissä.  Tilaukset tehdään suoraan sinne.

Vuodenvaihteen jälkeen Hattulan kirkkoherranvirasto palvelee edelleen seurakunnan toimistona, josta voi kysyä neuvoa.  Siellä myös sovitaan edelleen mm. kastejuhlien, avioliittoon vihkimisten ja hautajaisten järjestämisestä.

Hattulan seurakunnan toimistot

Seurakunnan toimistot ovat toistaiseksi Pappilanniemessä samassa talossa kuin kunnanvirasto, toisessa kerroksessa.  Toimistot ovat pääsääntöisesti avoinna ma-to kello 9‒13.

Osoite:
Hattulan seurakunta
Pappilanniementie 9 (2.krs)
13880 Hattula

Kirkkoherranvirasto on avoinna maanantaista torstaihin kello 9‒13.  Kirkkoherranviraston puhelinnumero on (03) 6311520, sähköposti hattula.seurakunta@evl.fi

Taloustoimiston puhelinnumero on 044 7474308.

Kirkkoherra on seurakunnan johtava pappi.  Kirkkoherra Virpi Järvisen puhelinnumero on 045 6578777, sähköposti virpi.jarvinen@evl.fi.

Avioliiton esteiden tutkinta

Suomen laki edellyttää, että avioliittoon aikovien on yhdessä pyydettävä avioliiton esteiden tutkintaa ja saatava siitä todistus, jotta heidät voidaan vihkiä.  Esteiden tutkintapyynnön voi tehdä esimerkiksi verkkopalvelun kautta.  Avioliiton esteiden tutkintaan liittyviin kysymyksiin vastaa Tampereen aluekeskusrekisteri puh. 03 2190 222 arkisin kello 9–15.

Hattulan seurakunnan historiaa

Hattulan seurakunta on ollut olemassa yli 750 vuoden ajan.  Jo keskiajalla Hattulan Pyhän Ristin kirkko oli tunnettu pyhiinvaelluskohde.  Nykyisen Kalvolan seurakunnan alue kuului Hattulaan vuoteen 1661 asti.  Pyhän Ristin kirkko palveli seurakunnan pääkirkkona 1850-luvulle asti, jolloin uusi Hattulan kirkko valmistui.

Tyrväntö oli vuosisatoja Hattulan kappeliseurakuntana, kunnes itsenäistyi omaksi seurakunnakseen 1906.  Vuonna 1979 Tyrvännön seurakunta liitettiin takaisin Hattulaan paitsi pohjoisimpia kyliä, jotka liitettiin Sääksmäkeen.  Tyrvännön kirkossa vietetään sunnuntain pääjumalanpalvelusta kerran kuussa. Muutaman kerran vuodessa vietetään jumalanpalvelusta myös Vuohiniemen rukoushuoneessa.

Nykypäivää

Hattulan seurakuntalaisia oli vuoden 2018 lopussa 7.492.  Vuonna 2018 seurakuntaan kastettiin 65 henkeä, kun taas 89 seurakuntalaista kuoli.  Seurakunnassa on kaksikymmentä työntekijää (ja lisäksi kesäisin kausityöntekijöitä).  Toiminnan keskuksena olleesta Parolan seurakuntatalosta jouduttiin luopumaan vuoden 2016 alussa.  Nuorisotyötä ja lasten kerhoja varten on vuokrattu Parolasta väliaikaiset toimitilat, mutta toimistot ja useimpien työntekijöiden työtilat ovat toistaiseksi Pappilanniemessä.  Uutta seurakuntataloa rakennetaan Parolaan.  Seurakunnalla on oma leirikeskus Tömäjärven rannalla.

Seurakunta kuuluu Tampereen hiippakuntaan ja Hämeenlinnan rovastikuntaan.

Marraskuun 2018 seurakuntavaaleissa valittiin Hattulan seurakunnan kirkkovaltuusto nelivuotiskaudelle 2019‒2022.  Vaalin tulokset löytyvät seurakunnan vaalisivulta.  Valtuutettujen yhteystiedot löydät tästä.  Kirkkovaltuusto on nimittänyt seurakunnan hallintoa varten kirkkoneuvoston.