Tervetuloa rippikouluun!

Rippikoulu auttaa nuoria oppimaan keskeiset asiat kristillisestä uskosta ja rohkaisee heitä elämään Jumalan yhteydessä. Opetuksen lähtökohtana on kaste ja sen merkitys ihmisen elämässä. Opetuksessa lähdetään liikkeelle nuorten omista elämänkysymyksistä, joihin etsitään vastauksia kirkon yhteisestä uskosta. Opetuksessa otetaan huomioon rukouksen ja henkilökohtaisen hartauselämän ulottuvuus.

Rippikoulun kesto on noin puoli vuotta. Tämä puolen vuoden ajanjakso koostuu erilaisista lyhyemmistä tapaamisista sekä tiiviimmästä opetusjaksosta joko kesällä, hiihtolomalla tai syyslomalla. Tämä jakso voi olla leirimuotoinen (leiririppikoulu) tai päivittäisistä tapaamisista koostuva (päivärippikoulu).

Kaikkiin rippikouluihin kuuluu seurakuntaan tutustuminen, jonka aikana osallistutaan seurakunnan toimintaan mm. messuihin, musiikkitilaisuuksiin ja nuorteniltaan.

kolme nuorta

Hattulan seurakunta järjestää vuosittain yleensä 4-5 rippikoulua.  Useimmat toteutetaan leirimuotoisina Tömäjärven leirikeskuksessa. Leirimuotoinen rippikoulu sisältää

a) yhden leiripäivän ja ns. pitkän leirijakson (7 vrk) Tömällä

Lisäksi on mahdollisuus käydä päiväopetukseen perustuva rippikoulu, johon ei sisälly leirijaksoja.

Hattulan kirkossa järjestetään syksyllä kaksi rippikoulun aloitusmessua.  Ilmoittautumisajankohdat ilmoitetaan nettisivujen lisäksi henkilökohtaisella kirjeellä, jonka kaikki rippikouluikäiset seurakunnan jäsenet saavat hyvissä ajoin ennen ko. ajankohtaa. Kirjeessä kerrotaan tulevan vuoden rippikouluvaihtoehdoista.

Myös muut kuin seurakunnan jäsenet voivat ilmoittautua rippikouluun.

Yksityis- ja aikuisrippikoulut

Lähestyvätkö kirkkohäät? Onko sinua pyydetty kummiksi? Ehkäpä elämän perimmäiset kysymykset askarruttavat? Toivoisit, että sinut kastetaan? Vastasit johonkin kysymykseen kyllä, mutta rippikoulu on käymättä… Ei huolta! Tervetuloa aikuisrippikouluun!

Aikuisrippikoulu on tutustumismatka kristinuskoon. Aikuisrippikoulussa pohditaan uskoon ja elämään liittyviä kysymyksiä rippikoululaisen näkövinkkelistä käsin.

Aikuisrippikoulua suoritetaan omalla ajalla, ohjaavan papin kanssa sovitussa aikataulussa. Aikuisrippikoulun voi käydä joko yksityisesti tai ryhmässä. Aikuisrippikoulun laajuus on noin 20 tuntia.

Koskaan ei ole liian myöhäistä käydä riparia! Ota siis rohkeasti yhteyttä seurakunnan rippikoulupappiin ja kysy lisää!

Myös yksityisrippikoulusta voi kysyä lisätietoja seurakunnan papistolta.

Rippikoulu- ja nuorisotyön pastori p. 040 827 7635

Rippikoulusta vastaa