kiirastorstain messu

kiirastorstain messu Hattulan kirkko

Herramme Jeesus Kristus, sinä yönä jona hänet kavallettiin, otti leivän...

"...ja sanoi:  'Tehkää tämä minun muistokseni.'"

"Seurakunta kuunteli ja noudatti uskollisesti apostolien opetusta. Uskovat elivät keskinäisessä yhteydessä, mursivat yhdessä leipää ja rukoilivat." (Ap.t. 2:42)

Kiirastorstain iltana seurakunta kokoontuu muistamaan Kristuksen kärsimystä ja kokemaan yhteyttä pyhän ehtoollisen vietossa.  Palvelusvuorossa ovat Hattulan seurakunnan kaikki virassa olevat papit. Kanttorina toimii Ari Lehtonen ja Pyhän Ristin kuoro laulaa. Messun päätteeksi Hattulan kirkon alttari riisutaan ja puetaan mustiin pitkääperjantaita varten.

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa huolehdin mm. tiedotukseen, lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Tietysti teen myös osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan.  Vuonna 2019 olen ykkösriparin pappi.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Viimeksi ennen tänne tuloani olin määräaikaisissa tehtävissä Someron seurakunnassa vajaan kolmen vuoden ajan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

helatorstain messu

Helatorstai on neljäskymmenes päivä pääsiäisestä, Kristuksen taivaaseenastumisen päivä. Tässä messussa siunataan tehtäviinsä seurakunnan isoset, jotka toimivat leireillä ryhmänjohtajina ja leirin ohjaajien apulaisina.

messu

kuudentena sunnuntaina pääsiäisestä

helluntaipäivän messu

Pyhän Hengen vuodattamisen juhla seitsemän viikkoa pääsiäisestä