pääsiäisyön messu

pääsiäisyön messu Pyhän Ristin kirkko

Kristus nousi kuolleista! Pääsiäisyön messuun kokoonnutaan keskiaikaiseen Hattulan Pyhän Ristin kirkkoon. Pukeudu lämpimästi, sillä kirkossa ei ole lämmityslaitteita! Messun jälkeen pääsee Hattula-Pirttiin lämpimään nauttimaan pääsiäislammasta ja muuta hyvää.

Pääsiäisyön messu alkaa kello 23.00, siis puoli tuntia aikaisemmin kuin viime pääsiäisenä.  Pyhän Ristin kirkossa ei ole koskaan ollut lämmityslaitteita, ja kirkko on talven jäljiltä kylmä, joten pukeudu sen mukaisesti!

Liturgina ja saarnaajana on seurakuntapastori Tiina Heino avustajanaan kirkkoherra Virpi Järvinen.  Yhteislaulua ja Pyhän Ristin kuoroa johtaa Ari Lehtonen.

Messun päätyttyä puolenyön maissa olet tervetullut 150 metrin kävelymatkan päähän Hattula-Pirttiin, jossa on lämmintä.  Siellä on tarjolla pääsiäislammasta ja muuta hyvää.

"Jos siis teidät on yhdessä Kristuksen kanssa herätetty kuolleista, niin tavoitelkaa sitä mikä on ylhäällä, missä Kristus istuu Jumalan oikealla puolella.  Ajatelkaa sitä mikä on ylhäällä, älkää sitä mikä on maan päällä.  Tehän olette kuolleet, ja teidän elämänne on Kristuksen kanssa kätketty Jumalaan.  Kun Kristus, teidän elämänne, ilmestyy, silloin tekin ilmestytte hänen kanssaan kirkkaudessa." (Kol. 3:1-4)

helatorstain messu

Helatorstai on neljäskymmenes päivä pääsiäisestä, Kristuksen taivaaseenastumisen päivä. Tässä messussa siunataan tehtäviinsä seurakunnan isoset, jotka toimivat leireillä ryhmänjohtajina ja leirin ohjaajien apulaisina.

messu

kuudentena sunnuntaina pääsiäisestä

helluntaipäivän messu

Pyhän Hengen vuodattamisen juhla seitsemän viikkoa pääsiäisestä