pääsiäisen messu

pääsiäisen messu

Vuohiniemen rukoushuoneessa (Puolivälintie 513)

toisena pääsiäispäivänä, afroamerikkalaisin maustein

Maanantaina 22. huhtikuuta on pyhäpäivä, toinen pääsiäispäivä.  Vuohiniemen rukoushuone täyttyy silloin musiikista, afroamerikkalaisista rytmeistä ja pääsiäisen ilosanomasta.  Hattulan Pyhän Ristin kuoro on mukana messussa.  Tule mukaan täyttämään rukoushuonetta!

Tässä messussa kerrataan Luukkaan evankeliumia seuraten pääsiäisen tapahtumat Jeesuksen hautaamisesta siihen asti, kun ylösnoussut Jeesus ilmestyy yhdelletoista opetuslapselleen (Luukas 23:50--24:48).  Keskeisenä on kuvaus Emmaukseen vievän tien tapahtumista.  Messun toimittaa Hattulan kappalainen Jouni Salko.

AJO-OHJE:  Kylän väeltä tulleen tiedon mukaan Puolivälintiellä metsässä Takajärven ja Vuohiniemen välillä on kelirikko, joten Parolan suunnasta tulevien ei kannata oikaista sitä kautta. On suositeltavaa käyttää pitempää mutta parempikuntoista reittiä Hämeen härkätien ja Myllykylän kautta.

Kyläläiset rakensivat Vuohiniemen rukoushuoneen 1930-luvulla.  Rakennus ei ole koskaan ollut seurakunnan omistuksessa, mutta siellä järjestetään silloin tällöin seurakunnan tilaisuuksia.  Messun kolehti kerätään rukoushuoneen ylläpitoa varten.

Hattulan seurakunnan messua vietetään Vuohiniemen rukoushuoneessa seuraavan kerran juhannusta seuraavana sunnuntaina 23. kesäkuuta kello 10.

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa huolehdin mm. tiedotukseen, lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Tietysti teen myös osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan.  Vuonna 2019 olen ykkösriparin pappi.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Viimeksi ennen tänne tuloani olin määräaikaisissa tehtävissä Someron seurakunnassa vajaan kolmen vuoden ajan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

helatorstain messu

Helatorstai on neljäskymmenes päivä pääsiäisestä, Kristuksen taivaaseenastumisen päivä. Tässä messussa siunataan tehtäviinsä seurakunnan isoset, jotka toimivat leireillä ryhmänjohtajina ja leirin ohjaajien apulaisina.

messu

kuudentena sunnuntaina pääsiäisestä

helluntaipäivän messu

Pyhän Hengen vuodattamisen juhla seitsemän viikkoa pääsiäisestä