messu Hattulan kirkko

kolmantena sunnuntaina pääsiäisestä

Jeesus sanoo opetuslapsilleen:  "Kun lapsi on syntynyt, äiti ei enää muista kipujaan vaan iloitsee siitä, että ihminen on syntynyt maailmaan.  Tekin tunnette nyt tuskaa, mutta minä näen teidät vielä uudelleen, ja silloin teidän sydämenne täyttää ilo, jota ei kukaan voi teiltä riistää." (Joh. 16: 21-22)

Pääsiäinen tuo uuden elämän toivon ja samalla koti-ikävän.  Tänä keväänä kolme viikkoa pääsiäispäivän jälkeen myös liputamme äideille.

Messussa Hattulan kirkossa ovat palvelusvuorossa kappalainen Jouni Salko ja seurakuntapastori Tiina Heino.  Kanttorina on Siiri Mäenpää.  Kolehti kerätään Suomen Gideonit -yhdistykselle, jonka edustaja on mukana messussa kertomassa Gideonien toiminnasta.

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa huolehdin mm. tiedotukseen, lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Tietysti teen myös osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan.  Vuonna 2019 olen ykkösriparin pappi.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Viimeksi ennen tänne tuloani olin määräaikaisissa tehtävissä Someron seurakunnassa vajaan kolmen vuoden ajan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

Pyhän Ristin kirkko

seitsemäntenä sunnuntaina helluntaista; pastori Tiina Heinon lähtösaarna

Pyhän Ristin kirkko

kirkastussunnuntaina