Tyrvännön kirkkopyhän messu

Tyrvännön kirkkopyhän messu Tyrvännön kirkko

Heinäkuun toinen sunnuntai on perinteisesti Tyrvännön kirkkopyhä. Hattulan kirkossa tai Pyhän Ristin kirkossa ei silloin ole jumalanpalveluksia lainkaan, mutta Tyrvännössä tänä vuonna peräti kaksin kappalein. Ensin on messu aamupäivällä kello 10 alkaen, mukana Tyrvännön kesäkuoro ja päälle kirkkokahvit. Messuun saa tulla kauempaakin!!

Viidentenä sunnuntaina helluntaista Hattulan seurakunnassa on Tyrvännön kirkkopyhä.  Jumalanpalvelukset ovat silloin Tyrvännön kirkossa.  Kello kymmenen messussa papin tehtävissä on kappalainen Jouni Salko avustajanaan teol. yo Markus Juutila.  Kanttorina ja Tyrvännön kesäkuoron johtajana on Ari Lehtonen.  Kirkkokahvit nautitaan messun jälkeen joko "pikkukirkossa" (eteisessä) tai pihamaalla, niin kesän kolmosriparin nuoret pääsevät kirkkosaliin valmistautumaan konfirmaatioonsa.

Moni muistaa profeetta Joonan, joka joutui myrskyävällä merellä ison kalan tai valaan kitaan, mutta harvempi varmaan muistaa, mitä tapahtui sitten, kun Joona päätyi taas kuivalle maalle.  Muistin virkistykseksi sen voi tietysti lukea Raamatusta kotonakin (Joonan kirjan 3. ja 4. luku), mutta tässä messussa kuulemme siitä joka tapauksessa.

Tervetuloa Tyrvännön kirkkopyhän messuun!

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa huolehdin mm. tiedotukseen, lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Tietysti teen myös osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan.  Vuonna 2019 olin ykkösriparin pappi.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Viimeksi ennen tänne tuloani olin määräaikaisissa tehtävissä Someron seurakunnassa vajaan kolmen vuoden ajan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

messu

viidentenätoista sunnuntaina helluntaista