jumalanpalvelus

jumalanpalvelus Pyhän Ristin kirkko

apostolien päivänä

"Simon Pietari lankesi Jeesuksen jalkoihin ja sanoi:  'Mene pois minun luotani, Herra! Minä olen syntinen mies.'  Hän ja koko hänen venekuntansa olivat pelon ja hämmennyksen vallassa kalansaaliin tähden, samoin Jaakob ja Johannes, Sebedeuksen pojat, jotka olivat Simonin kalastuskumppaneita.  Mutta Jeesus sanoi hänelle:  'Älä pelkää.  Tästä lähtien sinä olet ihmisten kalastaja.'  He vetivät veneet maihin ja jättäen kaiken lähtivät seuraamaan Jeesusta."
(Luukkaan evankeliumin viidennestä luvusta)

Jeesuksen kohtaaminen ei aina ole miellyttävä kokemus - mutta siitä voi tulla elämää muuttava ja elämää antava kohtaaminen!  Syntinen saa armahduksen ja tehtävän, uuden suunnan ja merkityksen elämälle niin kuin Pietarikin sai.

Pietarin (kuvassa) ja Paavalin ja kaikkien apostolien nimikkosunnuntaina luemme Raamatusta kutsusta ja tehtävästä, jotka Jumala antaa.  Jumalanpalveluksessa Hattulan Pyhän Ristin kirkossa on liturgina ja saarnaajana teol. yo. Markus Juutila avustajanaan kirkkoherra Virpi Järvinen.  Kanttorina on Elina Remes.  Tässä jumalanpalveluksessa ei vietetä ehtoollista.

Jumalanpalveluksen jälkeen tarjotaan kirkkokahvit.