messu

su 28.7. kello 10.00

messu Pyhän Ristin kirkko

seitsemäntenä sunnuntaina helluntaista; pastori Tiina Heinon lähtösaarna

"Herra sanoi Moosekselle:
'Sano Israelin kansalle:  Olkaa pyhät, sillä minä, Herra, teidän Jumalanne, olen pyhä.
-- Älkää varastako, älkää valehdelko älkääkä pettäkö toisianne.  Älkää vannoko väärin minun nimeeni, sillä jos niin teette, häpäisette Jumalanne nimen.  Minä olen Herra.
Älä tee toiselle vääryyttä äläkä ota mitään väkisin.  Älä pidä päivätyöläisen palkkaa itselläsi yli yön.  Älä pilaile kuuron kustannuksella äläkä pane estettä sokean tielle, vaan pelkää ja kunnioita Jumalaasi.  Minä olen Herra.
Älkää oikeutta jakaessanne tehkö vääryyttä.  Älä ole puolueellinen köyhän hyväksi, mutta älä myöskään suosi mahtavaa, vaan ole lähimmäisesi tuomarina oikeudenmukainen.'" (3. Moos. 19: 1,11-15)

Mitä muuta rakkaus olisi kuin kiva tunne vai onko rakkaus laisinkaan tunne?  Tunteita ei voi käskeä, mutta kun Jumala käskee meitä rakastamaan lähimmäisiämme, kyseessä ei ole mikään lievä kehotus.  Lähimmäistä rakastamalla myös kunnioitamme Jumalaa.

Heinäkuun viimeisenä sunnuntaina messussa Hattulan Pyhän Ristin kirkossa liturgina ja saarnaajana on seurakuntapastori Tiina Heino, joka siirtyy elokuun alussa uuteen työpaikkaan Harjavallan seurakuntaan.  On siis lähtösaarnan aika.  (Nenäliinat mukaan!)

Avustavana pappina on kirkkoherra Virpi Järvinen ja kanttorin tehtävissä Siiri Mäenpää.  Messun jälkeen tarjotaan kirkkokahvit tervetuloa!


Katso myös

su 22.9. klo 10.00

Hattulan kirkko

messu

viidentenätoista sunnuntaina helluntaista
su 29.9. klo 10.00

Hattulan kirkko

mikkelinpäivän messu

(enkelien sunnuntai)
su 6.10. klo 10.00

Hattulan kirkko

messu

seitsemäntenätoista sunnuntaina helluntaista