messu

su 4.8. kello 10.00

messu Pyhän Ristin kirkko

kirkastussunnuntaina

"Jeesus otti mukaansa Pietarin sekä Jaakobin ja tämän veljen Johanneksen ja vei heidät korkealle vuorelle yksinäisyyteen.  Siellä hänen ulkomuotonsa muuttui heidän nähtensä: hänen kasvonsa loistivat kuin aurinko ja hänen vaatteensa tulivat valkeiksi kuin valo.  Samassa heille ilmestyivät Mooses ja Elia, jotka keskustelivat Jeesuksen kanssa."  (Matteuksen evankeliumin 17. luvun alusta)

Kahdeksan viikkoa helluntain jälkeen kirkossa luetaan tästä Kristuksen "kirkastumisesta", minkä vuoksi päivää kutsutaan kirkastussunnuntaiksi.  Tapahtuma vuorella liittyy oikeastaan siihen, kun Jeesus oli lähdössä opetuslasten kanssa Galileasta kohti kärsimystään Jerusalemissa, minkä vuoksi esim. Norjan ja Pohjois-Amerikan luterilaisissa kirkoissa kirkastussunnuntai on talvella ennen paastonaikaa.  Ruotsissa ja Suomessa kirkastussunnuntaita on kuitenkin vietetty satojen vuosien ajan kesällä, kun luonnossa on valoisaa.

Messussa Hattulan Pyhän Ristin kirkossa liturgina ja saarnaajana on kirkkoherra Virpi Järvinen.  Kanttorina on Elina Remes.  Messun jälkeen nautitaan kirkkokahvit.  Tervetuloa!


Katso myös

su 22.9. klo 10.00

Hattulan kirkko

messu

viidentenätoista sunnuntaina helluntaista
su 29.9. klo 10.00

Hattulan kirkko

mikkelinpäivän messu

(enkelien sunnuntai)
su 6.10. klo 10.00

Hattulan kirkko

messu

seitsemäntenätoista sunnuntaina helluntaista