Hautojen hoito Hattulan hautausmailla

Haudan voi antaa Hattulan seurakunnan hoitoon, joko vuosittain tapahtuvalla laskutuksella tai sijoittamalla kerralla enemmän varoja seurakunnan haudanhoidon sijoitustilille.

Hinnoittelu on kummassakin maksutavassa sama ja perustuu haudan kokoon. Hinnat löytyvät erillisestä liitteestä. Hinnat tarkistetaan vuosittain ja päätetään kirkkoneuvostossa. Hoitotoimet aloitetaan kesäkuun alkupuolella ja ne päättyvät syyskuun puolivälissä.

Kesähoitovaihtoehdot

Täysihoito

Seurakunta istuttaa valitsemansa kukat.

Kastelu, lannoitus, nyppiminen, kastelu ja kasvinsuojelu sisältyvät täysihoitoon.

Kastelu ja hoito

Omaiset hankkivat ja istuttavat kukat haudalle.

Seurakunta hoitaa muuten kuten täysihoidossa.

Kastelu

Seurakunta hoitaa vain kastelun.

Monivuotiset kukat

Monivuotisten kukkien hoito 5 hoitokautta. Seurakunta istuttaa kukkapesään haudalle kolme monivuotista kukkaa, joko jalokuunliljaa, varjoyrttiä tai maksaruohoa. Hoito sisältää kukkapesän kunnostuksen ja lannoituksen.

Haudat siivotaan talvikuntoon syyskuun puolivälissä.  Haudanhoitoihin ei sisälly talvihoitoa, havutusta tms.

Vaihtoehtoiset maksutavat:

Vuosittain laskutus:

Valitun hoidon voi sopia jatkuvaksi, jolloin joka kevät lähetetään lasku ko. kesän hoitomaksusta. Laskun maksamisella vahvistaa hoidon aloituksen.

Sijoitustili haudan hoitoa varten:

Seurakunnan sijoitustilille tehdään sijoitus, joka yhden hautapaikan kokoiselle haudalle on vähintään 1.250,00 euroa, lisäpaikat +25%. Sijoitusta vähennetään vuosittain kyseisen kesän hoitohinnalla ja hoitoa jatketaan niin kauan kuin sijoitusta riittää, noin kymmenen vuotta. Hoitoa voi jatkaa sijoittamalla lisää. Tästä hoitomuodosta tehdään erillinen sijoitustilisopimus, jonka tekeminen onnistuu postinkin välityksellä.