Hautatoimen hinnasto

1.1.2019 alkaen. Hyväksytty Hattulan seurakunnan kirkkovaltuustossa 3.12.2018.

Hautasijamaksut Hattulalaiset   Ulkopaikka-kuntalaiset
Arkkuhauta 130 €   383 €
Uurnahauta 43 €   164 €
Muistolehto 0 €   0 €
Tuhkalehto 0 €   0 €

Hautausmaksut Hattulalaiset   Ulkopaikka-kuntalaiset
Arkkuhauta 203 €   509 €
Uurnahauta 43 €   168 €
Muistolehto 43 €   168 €
Tuhkalehto (sis. laatta + kaiverrus) 69 €   210 €

Hautausmaksu sisältää kaikki haudan kaivamiseen ja kunnostamiseen kuuluvat työt.

Lisätyöt
Sovitaan hautauksen yhteydessä
Hautakiven ja laitteiden purkaminen tai asentaminen
- miestyötunti 50 € sis. alv
- konetyötunti 72 € sis. alv

Hautasijamaksua ei peritä, jos vainajalla on rintamapalvelu- tai rintamasotilastunnus. Hautausmaksua ei peritä, jos vainaja on Hattulasta ja hänellä on rintamapalvelu- tai rintamasotilastunnus. Ulkopaikkakuntalaisilta peritään hautausmaksu normaalisti.

Hautapaikka luovutetaan vain kuolemantapauksen yhteydessä. Hautapaikasta peritään hautausmaksu jokaisen hautauksen yhteydessä.

Haudan hautaoikeus on 30 vuotta ensimmäisestä hautauksesta. Mikäli hautaan  haudataan myöhemmin vainaja siten, että haudan koskemattomuusaika (15 vuotta) ylittää haudan hallinta-ajan, peritään lisämaksua 50 % hautasijamaksusta.

Vainajan kotipaikka määritetään kuolinpäivän mukaan.

Mikäli uurnahautaus tapahtuu uuteen arkkuhautaan, hautasijamaksu on sama kuin arkkuhautauksessa.

Hautaustoimen työmaksuissa veloitetaan alle 2-vuotiaiden hautauksissa hinnaston mukaiset maksut - 50 %.

Haudanhoito

Haudanhoidossa on mahdollisuus eri tyyppisiin hoitosopimuksiin, joiden hinnaston löydät tästä.