Jumalanpalvelukset poikkeustilan aikana

Kevään viimeiset jumalanpalvelukset, joihin seurakunta sai vapaasti kokoontua, pidettiin maaliskuun 15. päivänä Tyrvännön ja Hattulan kirkoissa.  Sen jälkeen, Suomessa vallitsevan poikkeustilan vuoksi, Hattulassa ja monessa muussakin seurakunnassa jumalanpalveluksen sunnuntaisin ja pyhäpäivinä on toteuttanut kirkossa pieni työryhmä, yleensä ilman ehtoollisen viettoa.  Nämä jumalanpalvelukset on suoratoistettu eli "striimattu" videona internetiin.  Muu seurakunta voi osallistua "etänä".  Toukokuun loppuun asti jumalanpalveluksia vietettiin ainoastaan tällä tavalla (lapsiperheiden kevätkirkko 24.5. ja helluntaipäivän jumalanpalvelus 31.5.).

Kokoontumisrajoituksia lievennettiin kesäkuun alusta. Ensimmäinen jumalanpalvelus livenä pidettiin Ihalemmessä 1.6.2020. Kirkkoon voi kokoontua jumalanpalvelukseen, kunhan eri kotitalouksiin kuuluvien henkilöiden välille jää riittävät turvavälit virustartuntojen ehkäisemiseksi.  Kirkkoon kuten muihinkaan julkisiin tiloihin ei pidä tulla sairaana.  Konfirmaatiomessut pidetään poikkeusjärjestelyin, joista tiedotetaan rippikoululaisten koteihin.  Kesän 2020 alussa Hattulan seurakunnassa vietetään jumalanpalveluksia seuraavasti:

ke 3.6. klo 18 viikkomessu Hattulan kirkossa (Kirkkotie 29)

su 7.6. klo 10 konfirmaatiomessu Hattulan kirkossa (huilisriparin rippikoululaisille)

ti 9.6. klo 18 viikkomessu Hattulan kirkossa

su 14.6. klo 10, 11.30, 13 ja 14.30 konfirmaatiomessu pienryhmittäin Hattulan kirkossa (kesän ykkösleiri)

la 20.6. klo 10 juhannuspäivän sanajumalanpalvelus Hattulan Pyhän Ristin kirkossa (Vanhankirkontie 41, Hurttala)

la 20.6. klo 12 juhannuspäivän messu Tyrvännön kirkossa (Kirkkomäki 10, Tyrväntö)

su 21.6. klo 10, 11.30, 13 ja 14.30 konfirmaatiomessu pienryhmittäin Hattulan kirkossa (kesän kakkosleiri)

- Kesän myöhemmistä jumalanpalveluksista Hattulassa ilmoitetaan tarkemmin myöhemmin.  Suunnitelmissa ovat kuitenkin Tyrvännön kirkkopyhän messu su 12.7. klo 10 Tyrvännön kirkossa sekä konfirmaatiomessut Hattulan kirkossa 12.7. (kesän kolmosleiri) ja 26.7. (kesän nelosleiri).

Suoratoistettua jumalanpalvelusta voi katsoa ja kuunnella seurakunnan Facebook-sivulla facebook.com/hattulasrk/ sekä suorana lähetyksenä että jälkeenpäin.  Tämä ei edellytä omaa Facebook-profiilia.  YouTubesta (youtube.com) löytyvät hakusanalla "Hattulan seurakunta" kiirastorstain, pääsiäispäivän, rukoussunnuntain ja helatorstain jumalanpalvelukset sekä mm. seurakunnan lastenohjaajien tuottamia videoita.