Virkatodistukset ja sukuselvitykset

Virkatodistus on virallinen todistus tiettyä tarkoitusta varten.  Virkatodistus perustuu väestötietojärjestelmän tai sitä edeltäneiden kirkonkirjojen merkintöihin.  Käyttötarkoitus voi olla vaikkapa lainhuuto, perunkirjoitus tai perinnönjako.  Esimerkiksi pankki voi vaatia virkatodistusta.

Virkatodistukseen merkittävät tiedot riippuvat käyttötarkoituksesta.  Suppeimmat todistukset sisältävät vain tämänhetkiset tiedot yhdestä henkilöstä ("elää-todistus") tai vanhemmista ja lapsista.  Sukuselvitysmuotoinen virkatodistus on laajempi, ja sellainen tarvitaan kuolleen henkilön perunkirjoitusta varten.  (Sukuselvityksiä voi tilata myös sukututkimusta varten.)

Tampereen aluekeskusrekisteri on tehnyt Hattulan seurakunnan ja entisen Tyrvännön seurakunnan jäseniä koskevat virkatodistukset ja sukuselvitykset vuoden 2020 alusta lähtien.  Hattulan seurakunnan kirkkoherranvirastosta voi edelleen kysyä neuvoa näistä asioista.

Virkatodistuksen tai sukuselvityksen tilaaminen

Virkatodistuksen ja perunkirjoitukseen tarvittavan sukuselvityksen voi tilata Tampereen aluekeskusrekisteristä, puh. 03  2190 700 arkisin klo 9–15.  Muut Tampereen aluekeskusrekisterin yhteystiedot löydät täältä.

Virkatodistuksen tai sukuselvityksen voi tilata myös suoraan sähköisellä lomakkeella.

Kaikki virkatodistukset ovat nykyään maksullisia.  Virkatodistusten ja sukuselvitysten hinnat löydät aluekeskusrekisterin verkkosivulta.