Virkatodistukset ja sukuselvitykset

Virkatodistus on väestötietojärjestelmän tai sitä edeltäneiden kirkonkirjojen merkintöihin perustuva virallinen todistus tiettyä tarkoitusta varten.  Käyttötarkoitus voi olla vaikkapa lainhuuto, perunkirjoitus tai perinnönjako, tai pankki voi vaatia virkatodistusta.

Virkatodistukseen merkittävät tiedot riippuvat käyttötarkoituksesta; suppeimmat todistukset sisältävät vain tämänhetkiset tiedot yhdestä henkilöstä ("elää-todistus") tai vanhemmista ja lapsista.  Sukuselvitysmuotoinen virkatodistus on laajempi, ja sellainen tarvitaan kuolleen henkilön perunkirjoitusta varten.  (Sukuselvityksiä voi tilata myös sukututkimusta varten.)

Hattulan seurakunnan ja entisen Tyrvännön seurakunnan jäseniä koskevat virkatodistukset ja sukuselvitykset tekee vuoden 2020 alusta lähtien Tampereen aluekeskusrekisteri.  Hattulan seurakunnan kirkkoherranvirastosta voi edelleen kysyä neuvoa näistä asioista.

Virkatodistuksen tai sukuselvityksen tilaaminen

Virkatodistuksen ja perunkirjoitukseen tarvittavan sukuselvityksen voi tilata Tampereen aluekeskusrekisteristä, puh. 03  2190 700 arkisin klo 9–15.  Muut Tampereen aluekeskusrekisterin yhteystiedot löydät täältä.

Virkatodistuksen tai sukuselvityksen voi tilata myös suoraan sähköisellä lomakkeella.

Kaikki virkatodistukset ovat nykyään maksullisia.  Virkatodistusten ja sukuselvitysten hinnat löydät aluekeskusrekisterin verkkosivulta.