Hyvän Tuomaan lyhtykirkko

Pyhän Ristin kirkko

Hyvä Tuomas joulun tuopi ‒ perinteinen iltahetki kylmässä kirkossa ja päälle kuumaa glögiä ja kahvia Hattula-Pirtissä.

Tuomaanpäivän iltana kokoonnumme puoleksi tunniksi Pyhän Ristin kirkkoon.  Tilaisuuteen on syytä pukeutua lämpimästi.  Keskiaikaisessa kirkossa ei ole lämmitystä!

Ovella saat monisteen yhteislaulua varten.  Tilaisuudessa laulaa myös Pyhän Ristin kuoro Ari Lehtosen johdolla.  Puhepuolesta vastaa kappalainen Jouni Salko.

Hyvän Tuomaan lyhtykirkon perinteisiin kuuluu kirkon kiertäminen (ulkopuolelta) tilaisuuden päätteeksi.  Voit ottaa sitä varten mukaan oman lyhdyn, mutta kynttilälyhdyt ja öljylamput on jätettävä kirkkohetken ajaksi asehuoneeseen.  Paloturvallisuuden vuoksi vain LED-lyhtyjä saa tuoda kirkkosaliin.

Tilaisuuden jälkeen siirrymme Hattula-Pirttiin lämmittelemään.  Glögi- ja kahvitarjoilusta voit halutessasi antaa maksun lähetystyön hyväksi.

kappalainen, tiedottaja

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa huolehdin mm. tiedotukseen, lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista ja olen myös diakoniatyöntekijöiden tukena.  Lisäksi teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan...

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Viimeksi ennen tänne tuloani olin määräaikaisissa tehtävissä Someron seurakunnassa vajaan kolmen vuoden ajan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

Taidan olla jo liian vanha, että minusta ehtisi tulla hämäläinen, mutta hattulalainen minusta saattaa tulla, jos hattulalaiset minut joukkoonsa huolivat!