Messu Marian ilmestyspäivänä

su 18.3. kello 10.00

Hattulan kirkko

Matka kohti pääsiäistä keskeytyy hetkeksi, kun jossain vilahtaa jo seuraava joulu. On Marian kiitosvirren aika.

Marian ilmestyspäivän paikka kalenterissa on yhdeksän kuukautta ennen joulua, mutta tänä vuonna sen vietto aikaistuu viikolla, ettei se menisi päällekkäin palmusunnuntain kanssa.  Messun liturgina ja saarnaajana on kappalainen Jouni Salko ja kanttorina Karo Suopuro.  Mukana on myös seurakunnassa toimiva uskonkysymysten pohdintaryhmä.

"Jumalaa kiittää sieluni, / ylistää Herraa nöyrästi, /
ja henkeni nyt iloitsee, / Vapahtajassa riemuitsee.

-- Maan valtiaat hän kukisti / ja ylpeät hän nöyryytti, /
vaan köyhät otti huomaansa, / nälkäiset täytti lahjoilla."

(virsi 50: 1, 4; Marian kiitosvirren Luuk. 1:46-55 pohjalta sanoittaneet Hemminki Maskulainen ja Elias Lönnrot)


kappalainen
Pappilanniementie 9
13880 Hattula

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa huolehdin mm. tiedotukseen, lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista ja olen myös diakoniatyöntekijöiden tukena.  Lisäksi teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan...

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Viimeksi ennen tänne tuloani olin määräaikaisissa tehtävissä Someron seurakunnassa vajaan kolmen vuoden ajan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

Taidan olla jo liian vanha, että minusta ehtisi tulla hämäläinen, mutta hattulalainen minusta saattaa tulla, jos hattulalaiset minut joukkoonsa huolivat!

Katso myös

su 26.8. klo 10.00

Pyhän Ristin kirkko

messu ja uutispuuro

Elokuun viimeinen sunnuntai on tänä vuonna neljästoista sunnuntai helluntaista. Hattulan seurakunnan jumalanpalvelusta vietetään Pyhän Ristin kirkossa viimeisen kerran ennen talvea. Messun jälkeen siirrytään 150 metrin kävelymatkan päähän Hattula-Pirttiin uutispuurolle.
su 2.9. klo 10.00

Hattulan kirkko

messu

15. sunnuntai helluntaista
su 9.9. klo 10.00

Hattulan kirkko

messu

Rauhanyhdistyksen kirkkopyhä, 16. sunnuntai helluntaista