Messu rukoussunnuntaina

Rukoilla saa joka päivä, mutta viidentenä sunnuntaina pääsiäisestä Raamatun opetus rukouksesta on aivan erityisesti messun aiheena.

"Jos joku teistä kärsii, hän rukoilkoon; jos joku on hyvillä mielin, hän laulakoon kiitosvirsiä...  ...Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan." (Jaak. 5:13; Luuk. 11:9)

Viisi viikkoa pääsiäispäivän jälkeen messun aiheena on Raamatun opetus rukouksesta.  Sanan äärelle johdattaa ja ehtoollisen vieton johtaa Tiina Heino.  Avustavana pappina on Miikka Anttila ja kanttorina Karo Suopuro.

Nimitys "rukoussunnuntai" liittyi alun perin kylvön siunaamiseen, ja se on jäänyt nimitykseksi viidennelle sunnuntaille pääsiäisestä.  Tämä sunnuntai ei siis liity jokavuotisiin rukouspäiväjulistuksiin, joita on Suomessa ollut tapana antaa valtionpäämiehen nimissä vuosisatojen ajan Ruotsin vallan ajoista lähtien.  ("Rukouspäiviä" on Suomessa nykyään kahdesti vuodessa, ensimmäinen tammikuussa ja toinen lokakuussa.)

Pyhän Ristin kirkko

messu

13. sunnuntai helluntaista; Valteen-Salimäen diakoniapiirin 80-vuotisjuhla

Pyhän Ristin kirkko

messu ja uutispuuro

Elokuun viimeinen sunnuntai on tänä vuonna neljästoista sunnuntai helluntaista. Hattulan seurakunnan jumalanpalvelusta vietetään Pyhän Ristin kirkossa viimeisen kerran ennen talvea. Messun jälkeen siirrytään 150 metrin kävelymatkan päähän Hattula-Pirttiin uutispuurolle.

messu