sanajumalanpalvelus helluntaina

Helluntaipäivän varsinaisena aiheena on Pyhän Hengen vuodattaminen, mutta tänä vuonna kaatuneitten muistopäivä osuu samalle päivälle, ja sekin huomioidaan.

Helluntaita vietetään seitsemän viikkoa pääsiäisen jälkeen.  Kaatuneitten muistopäivä on toukokuun kolmantena sunnuntaina.  Tänä vuonna ne osuvat samalle päivälle.

Helluntaina muistetaan Pyhän Hengen vuodattamista, josta kerrotaan Uudessa testamentissa Apostolien tekojen toisen luvun alussa, jossa on "väkeä kuin helluntaiepistolassa".  Apostolit julistivat eri kielillä monien kansojen edustajille, joita oli koolla Jerusalemissa.  Helluntai on kristillisen kirkon syntymäpäivä.

Tässä jumalanpalveluksessa ei vietetä ehtoollista.  Papin tehtävissä ovat Tiina Heino ja Virpi Järvinen sekä kanttorina Karo Suopuro.  Veteraanikuoro ja Pyhän Ristin kuoro laulavat.  Jumalanpalveluksen jälkeen käydään sankarihaudoilla.  Tyrvännössä jumalanpalvelus alkaa kello 12.

valvomisen sunnuntain jumalanpalvelus

sanajumalanpalvelus, jonka jälkeen seurakuntavaalien varsinaisen vaalipäivän äänestys alkaa kirkossa