Kesäpäivän kirkkopolkaisu

Kesäpäivän kirkkopolkaisu

pyöräilykierros Hattulan, Rengon, Vanajan ja Hämeenlinnan ev.-lut. kirkoissa

Ohjattu, maksuton retki rauhalliseen tahtiin lähiseudun kirkoissa, täysi kierros 74 km, lyhyempi kierros Hattulassa 53 km. Tule mukaan sieltä, mistä sinulle sopii! Ei ennakkoilmoittautumista; omat eväät. Taukopaikoilla hartaushetkiä ja leikkimielinen tietokilpailu. Järjestetään yhdessä Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kanssa.

Tule mukaan kirkkopolkaisuun!

Kesäpäivän kirkkopolkaisu on liikunnallinen kierros polkupyöräilen joissakin lähiseudun kirkoissa.  Voit tulla mukaan itsellesi sopivasta kohdasta kierroksen varrella ‒ varustaudu sään mukaisesti ja ota omat eväät mukaan!  Mikään urheilukilpailu tämä ei ole:  tahti on varsin rauhallinen (liikkeellä ollessa keskim. 12‒13 km/h) ja taukoja pitkin matkaa, jotta mahdollisimman moni jaksaisi koko kierroksen.  Taukopaikoilla käymme leikkimielistä tietokilpailua, ja päivään kuuluu myös muutama hartaushetki.

Kirkkopolkaisun ohjaajilla on ensiapuvälineitä, ja osan matkaa huoltoauto liikkuu mukana, joten haaverin sattuessa et jää yksin.  Jos tahti on sinulle liian verkkainen, kukaan ei tietenkään estä sinua menemästä edeltä, mutta pääjoukko ei lähde pysähdyspaikoilta ennen tässä ilmoitettuja lähtöaikoja.

Kirkkopolkaisun kesäpäivä on torstai 28. kesäkuuta, sateen sattuessa sateessa.  Aamulla kello 8.15 voi kokoontua Hämeenlinnan tai Tyrvännön kirkon luona; näistä paikoista lähdetään liikkeelle kello 8.30.  Voit tulla mukaan myös myöhemmin matkan varrelta.  Lähtöaika Hattulan kirkolla (Kirkkotie 29) on 9.45, ja kello 10.00 kokoonnutaan Pyhän Ristin kirkolla (Vanhankirkontie 41).  Siellä pidetyn hartaushetken jälkeen matka jatkuu kello 10.20.  Voit liittyä joukkoon myös reitin varrelta:  Hattulantiellä ohitamme Merventien risteyksen n. klo 10.28-10.30 ja Panssarimuseon muutamaa minuuttia myöhemmin.  Matka jatkuu Sattulantietä Hyrväläntielle.  Vuohiniemen rukoushuoneelle on tarkoitus saapua n. klo 12.10-12.20.  Evästauon jälkeen matka jatkuu Vuohiniemestä kello 12.45 kohti Myllykylää ja härkätietä.

Härkätielle tultaessa on mahdollisuus oikaista Tömäjärven kautta Hattulaan (lyhyempi kierros, tauko Tömäjärven leirikeskuksessa klo 14:n maissa, Hattulassa n. 15.15-15.30).  Täyden kierroksen polkijat menevät härkätietä vastakkaiseen suuntaan Renkoon, jossa on mahdollisuus käydä kaupassa.  Kokoontuminen Rengon kirkolla kello 14.00; hartaushetken jälkeen matka jatkuu kello 14.30.  Kymppitien varrella tauko Pyyttämössä, sitten Luolajan ja Kankaantaustan kautta Vanajan kirkolle.  Lähtö Vanajan kirkolta 16.30, sitten Vanajantietä Hämeenlinnan keskustaan, jossa noin 16.55 lyhyt hartaus kirkossa.  Aamulla Hämeenlinnasta lähteneillä on silloin kierros täynnä, mutta hattulalaiset polkevat vielä kotiin (perillä n. klo 18.15).

Täysi kierros (kun mahdollista matkaa Tyrvännön ja Hattulan kirkkojen välillä ei lasketa) on 74 kilometriä; lyhyempi kierros Pyhän Ristin kirkolta Vuohiniemeen ja Tömäjärven kautta takaisin on 53:n kilometrin mittainen.  Tyrvännön kirkolta mitattuna pitempi kierros on 98 km ja lyhyempi 82 km.  Huoltoauto tulee mukaan aamukymmeneltä Hattulasta ja kiertää pitemmän kierroksen Rengon ja Hämeenlinnan kautta takaisin Hattulaan.

Lisätietoja 22.5. alkaen Jouni Salkolta p. 044 7474050 / jouni.salko[ät]evl.fi

Hattulan ja Hämeenlinna-Vanajan ev.-lut. seurakunnat