sanajumalanpalvelus

sanajumalanpalvelus Pyhän Ristin kirkko

kirkastussunnuntaina

Kirkastussunnuntain aiheena on evankeliumin kertomus, kuinka Jeesus kohtasi vuorella taivaallisessa kirkkaudessa Mooseksen ja Elian.  Esimerkiksi Pohjois-Amerikan ja Norjan luterilaisissa kirkoissa kirkastussunnuntaita vietetään talvella ennen laskiaista, mihin se paremmin kuuluukin, koska kirkkaudesta vuorella alkoi Jeesuksen matka kohti Jerusalemia ja kärsimystä.  Ruotsissa ja Suomessa on kuitenkin satojen vuosien ajan vietetty kirkastussunnuntaita kahdeksan viikkoa helluntain jälkeen, kun kesällä on valoisaa.

Kirkastussunnuntain jumalanpalveluksessa Pyhän Ristin kirkossa ei vietetä ehtoollista.  Saarnavuorossa on kappalainen Jouni Salko ja kanttorina Elina Remes.  Jumalanpalveluksen jälkeen viljamakasiinissa tarjotaan kirkkokahvit, joista voi halutessaan antaa maksun lähetystyön hyväksi.

Ehtoollista vietetään Hattulan uudemmassa kirkossa kello 13 alkavassa konfirmaatiomessussa.

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa huolehdin mm. tiedotukseen, lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista ja olen myös diakoniatyöntekijöiden tukena.  Lisäksi teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan...

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Viimeksi ennen tänne tuloani olin määräaikaisissa tehtävissä Someron seurakunnassa vajaan kolmen vuoden ajan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

Taidan olla jo liian vanha, että minusta ehtisi tulla hämäläinen, mutta hattulalainen minusta saattaa tulla, jos hattulalaiset minut joukkoonsa huolivat!

Pyhän Ristin kirkko

messu

13. sunnuntai helluntaista, keskiaikaisia virsiä; Valteen-Salimäen diakoniapiirin 80-vuotisjuhla