sanajumalanpalvelus

sanajumalanpalvelus Pyhän Ristin kirkko

yhdeksäs sunnuntai helluntaista

"Kuulkaa Herran sana, kaikki te Juudan asukkaat, jotka käytte näistä porteista sisälle rukoilemaan Herraa!
Näin sanoo Herra Sebaot, Israelin Jumala:  'Hylätkää väärät tienne ja tehkää hyvää!  Silloin minä annan teidän asua tässä paikassa.  Älkää luottako valheen puhujiin, jotka hokemalla hokevat: ’Tämä on Herran temppeli, Herran temppeli, Herran temppeli!’  Kääntykää vihdoin oikealle tielle ja tehkää hyvää, kohdelkaa aina oikeudenmukaisesti toisianne.  Älkää sortako vierasheimoisia, älkää orpoja älkääkä leskiä.  Älkää surmatko syyttömiä tässä maassa.  Älkää seuratko muita jumalia, sillä se on teille turmioksi.'"  ( Jeremian kirja, seitsemäs luku )

Tässä jumalanpalveluksessa Pyhän Ristin kirkossa ei vietetä ehtoollista.  Saarnavuorossa on kappalainen Jouni Salko ja kanttorina Elina Remes.  Jumalanpalveluksen jälkeen viljamakasiinissa tarjotaan kirkkokahvit, joista voi halutessaan antaa maksun lähetystyön hyväksi.

Ehtoollista vietetään Hattulan uudemmassa kirkossa kello 13 alkavassa konfirmaatiomessussa.

kappalainen, tiedottaja

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa huolehdin mm. tiedotukseen, lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista ja olen myös diakoniatyöntekijöiden tukena.  Lisäksi teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan...

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Viimeksi ennen tänne tuloani olin määräaikaisissa tehtävissä Someron seurakunnassa vajaan kolmen vuoden ajan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

Taidan olla jo liian vanha, että minusta ehtisi tulla hämäläinen, mutta hattulalainen minusta saattaa tulla, jos hattulalaiset minut joukkoonsa huolivat!

valvomisen sunnuntain jumalanpalvelus

sanajumalanpalvelus, jonka jälkeen seurakuntavaalien varsinaisen vaalipäivän äänestys alkaa kirkossa