messu Pyhän Ristin kirkko

13. sunnuntai helluntaista, keskiaikaisia virsiä; Valteen-Salimäen diakoniapiirin 80-vuotisjuhla

Messun liturgina toimii kappalainen Jouni Salko, avustavana pappina kirkkoherra Virpi Järvinen ja kanttorina Elina Remes.  Mukana ovat myös Hattulan Kirkkolaulajat, jotka toimivat virrenveisuun esilaulajina ja myös esittävät muutaman virren.  Tähän messuun on poimittu virsikirjasta virsiä, joiden sävelmät ovat peräisin jo keskiajalta.

Tämän Hattulan seurakunnan messun yhteydessä Valteen-Salimäen diakoniapiiri juhlii 80-vuotista taivaltaan ja tarjoaa messun jälkeen kirkkokansalle kahvit viljamakasiinissa.  Valteen-Salimäen diakoniapiiri perustettiin vuonna 1938, jolloin kirkolliskokous hyväksyi Uuden testamentin uuden suomennoksen, ja tässä messussa luemmekin Apostolien tekojen kolmatta lukua ja Johanneksen evankeliumin yhdeksättä lukua tuosta vuoden 1938 suomennoksesta.  (Sittemmin, vuonna 1992, hyväksyttiin uudempi suomennos, minkä vuoksi kolkytluvun suomennoksen käyttö on vähentynyt.)

kappalainen, tiedottaja

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa huolehdin mm. tiedotukseen, lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista ja olen myös diakoniatyöntekijöiden tukena.  Lisäksi teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan...

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Viimeksi ennen tänne tuloani olin määräaikaisissa tehtävissä Someron seurakunnassa vajaan kolmen vuoden ajan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

Taidan olla jo liian vanha, että minusta ehtisi tulla hämäläinen, mutta hattulalainen minusta saattaa tulla, jos hattulalaiset minut joukkoonsa huolivat!

Tyrvännön kirkko

uskonpuhdistuksen muistopäivä

iltamessu

uskonpuhdistuksen muistopäivän ilta