perhemessu

perhemessu Hattulan kirkko

mikkelinpäivän (enkelien sunnuntain) perhejumalanpalvelus, jossa myös vietetään ehtoollista

Sekä mikkelinpäivä että Mikkelin kaupunki ovat saaneet nimensä arkkienkeli Mikaelista.  Hänen jokasyksyisenä juhlapäivänään ovat laajemminkin esillä enkelien merkitys ja tehtävät.  Jeesus yllätti ensimmäiset opetuslapsensa väittämällä, että lapsillakin on omat enkelit, joilla on taivaissa esteetön pääsy Jumalan eteen (Matteus 18: 2-5, 10) ‒ enkeleitä ja suojelushenkiä kun oli totuttu pitämään mahtavien hallitsijoiden ja hengenmiesten juttuna.  Entäpä me ‒ mitähän asiaa Jeesuksella on meille... ...vaikkapa enkeleistä?

Lapset ovat aina tervetulleita kirkkoon, mutta perhemessussa otetaan erityisesti huomioon lapset ja heidän perheensä.  Toisaalta perhemessu on kaikille seurakuntalaisille tarkoitettu jumalanpalvelus!  Mikkelinpäivänä papin tehtävissä ovat Virpi Järvinen ja avustajana Tiina Heino sekä kanttorina Elina Remes.

tuomiosunnuntain messu

omaishoitajien kirkkopyhä

messu ensimmäisenä adventtisunnuntaina

Aloitamme uuden kirkkovuoden, laulamme hoosiannaa ja sytytämme ensimmäisen adventtikynttilän.

messu toisena adventtisunnuntaina

"Nyt syttyy toinen kynttilä / ja valo laajenee..."