Vanhusten viikkomessu

Vanhusten viikkomessu Hattulan kirkko

Tämä vanhustenviikolla arkipäivänä tapahtuva ehtoollisen vietto on erityisesti asumisyksiköissä ja palvelutaloissa asuville sekä heidän läheisilleen.

On jo muodostunut perinteeksi, että valtakunnallisella vanhustenviikolla Hattulan kirkossa järjestetään viikkomessu eli lyhyt ehtoollisjumalanpalvelus.  Viikkomessun toteutuksessa huomioidaan erityisesti pyörätuolissa liikkuvat ja muut, joille tavalliseen messuun osallistuminen on käytännön syistä vaikeaa.  Ajankohta on torstaina iltapäivällä.  Kaikki seurakuntalaiset ovat tervetulleita, mutta viikkomessuun kutsutaan aivan erityisesti asumisyksiköissä ja palvelutaloissa asuvia ja heidän läheisiään.

Jeesus sanoo:  "Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat.  Minä annan teille levon."  (Matteus 11: 28)

Messussa ovat mukana kappalainen Jouni Salko, diakoniatyöntekijät Sari Airola ja Ritva Viitala, kanttori Elina Remes sekä Eloisat-laulukerho, Hattulan Kirkkolaulajat ja Kaikille avoin kelloyhtye.

(Kuva vanhustenviikon 2017 viikkomessusta.)

kappalainen, tiedottaja

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa huolehdin mm. tiedotukseen, lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista ja olen myös diakoniatyöntekijöiden tukena.  Lisäksi teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan...

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Viimeksi ennen tänne tuloani olin määräaikaisissa tehtävissä Someron seurakunnassa vajaan kolmen vuoden ajan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

Taidan olla jo liian vanha, että minusta ehtisi tulla hämäläinen, mutta hattulalainen minusta saattaa tulla, jos hattulalaiset minut joukkoonsa huolivat!

Tyrvännön kirkko

messu

uskonpuhdistuksen muistopäivä

iltamessu