messu

su 21.10. kello 10.00

messu Tyrvännön kirkko

uskonpuhdistuksen muistopäivä

Jeesus sanoo:  ”Te olette maan suola. Mutta jos suola menettää makunsa, millä se saadaan suolaiseksi?  Ei se kelpaa enää mihinkään: se heitetään menemään, ja ihmiset tallaavat sen jalkoihinsa.  Te olette maailman valo.  Ei kaupunki voi pysyä kätkössä, jos se on ylhäällä vuorella.  Eikä lamppua, kun se sytytetään, panna vakan alle, vaan lampunjalkaan. Siitä sen valo loistaa kaikille huoneessa oleville."  (Vuorisaarnasta, Matt. 5: 13-15)

Messussa liturgina ja saarnaajana on Jouni Salko, avustavana pappina Tiina Heino ja kanttorina Elina Remes.

Tyrvännön kirkossa on syksyllä 2018 messu 16. syyskuuta, 21. lokakuuta ja 3. marraskuuta kello 10 sekä yhteislauluhetki 10.11. kello 16 alkaen.


kappalainen, tiedottaja
Pappilanniementie 9
13880 Hattula

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa huolehdin mm. tiedotukseen, lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista ja olen myös diakoniatyöntekijöiden tukena.  Lisäksi teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan...

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Viimeksi ennen tänne tuloani olin määräaikaisissa tehtävissä Someron seurakunnassa vajaan kolmen vuoden ajan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

Taidan olla jo liian vanha, että minusta ehtisi tulla hämäläinen, mutta hattulalainen minusta saattaa tulla, jos hattulalaiset minut joukkoonsa huolivat!

Katso myös

su 25.11. klo 10.00

Hattulan kirkko

tuomiosunnuntain messu

omaishoitajien kirkkopyhä
su 2.12. klo 10.00

Hattulan kirkko

messu ensimmäisenä adventtisunnuntaina

Aloitamme uuden kirkkovuoden, laulamme hoosiannaa ja sytytämme ensimmäisen adventtikynttilän.
su 9.12. klo 10.00

Hattulan kirkko

messu toisena adventtisunnuntaina

"Nyt syttyy toinen kynttilä / ja valo laajenee..."