Mervi-Suontaka-Tenholan kinkerit

Mervi-Suontaka-Tenholan kinkerit

Vanamaja (Kirjoituskalliontie 300)

Kinkereillä kuulemme ja keskustelemme tänä vuonna kasteesta ja kummiudesta. Kanttori opettaa ja laulattaa virsiä. Kenenkään lukutaitoa ei kuulustella, eikä kukaan joudu laulukokeeseen!

Kesäaika on jäänyt taakse, ja iltaviideltä on jo melko pimeää.  On perinteisten "kynttiläkinkerien" aika.  Seurakunnan työntekijöistä ovat mukana pastori Tiina Heino ja kanttori Elina Remes.

kappalainen, tiedottaja

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa huolehdin mm. tiedotukseen, lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista ja olen myös diakoniatyöntekijöiden tukena.  Lisäksi teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan...

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Viimeksi ennen tänne tuloani olin määräaikaisissa tehtävissä Someron seurakunnassa vajaan kolmen vuoden ajan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

Taidan olla jo liian vanha, että minusta ehtisi tulla hämäläinen, mutta hattulalainen minusta saattaa tulla, jos hattulalaiset minut joukkoonsa huolivat!