pyhäinpäivän messu

pyhäinpäivän messu Tyrvännön kirkko

Messussa Tyrvännön kirkossa luetaan edellisen pyhäinpäivän jälkeen hautaan siunattujen seurakuntalaisten nimet. Kirkossa voit halutessasi sytyttää kynttilän edesmenneiden rakkaiden muistolle.

Pyhäinpäivä eli Kaikkien pyhien päivä on alkujaan muistopäivä niille marttyreille ja muille esimerkillisille kristityille, jotka eivät saaneet pyhimyskalenterissa omaa vuotuista merkkipäiväänsä.  Punainen väri muistuttaa pyhäinpäivänä (kuten tapaninpäivänäkin) marttyyrien verestä:  heidät on surmattu siksi, että he pitivät kiinni uskosta Jeesukseen.  Jeesus sanoo opetuslapsilleen:  "Autuaita olette te, kun teitä minun tähteni herjataan ja vainotaan ja kun teistä valheellisesti puhutaan kaikkea pahaa.  Iloitkaa ja riemuitkaa, sillä palkka, jonka te taivaissa saatte, on suuri.  Niinhän vainottiin profeettojakin, jotka elivät ennen teitä." (Matteus 5: 11-12)

Ajan myötä pyhäinpäivästä on tullut päivä, jolloin muistetaan muitakin kuolleita.  Messussa Tyrvännön kirkossa luetaan edellisen pyhäinpäivän jälkeen hautaan siunattujen seurakuntalaisten nimet.  Kirkossa on mahdollisuus sytyttää kynttilä edesmenneiden rakkaiden muistolle.

Messussa on liturgina ja saarnaajana kappalainen Jouni Salko, avustavana pappina kirkkoherra Virpi Järvinen ja kanttorina Ari Lehtonen.  Pyhän Ristin kuoro laulaa.

kappalainen, tiedottaja

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa huolehdin mm. tiedotukseen, lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista ja olen myös diakoniatyöntekijöiden tukena.  Lisäksi teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan...

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Viimeksi ennen tänne tuloani olin määräaikaisissa tehtävissä Someron seurakunnassa vajaan kolmen vuoden ajan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

Taidan olla jo liian vanha, että minusta ehtisi tulla hämäläinen, mutta hattulalainen minusta saattaa tulla, jos hattulalaiset minut joukkoonsa huolivat!

Tyrvännön kirkko

messu

uskonpuhdistuksen muistopäivä

iltamessu