messu ensimmäisenä adventtisunnuntaina

messu ensimmäisenä adventtisunnuntaina Hattulan kirkko

Aloitamme uuden kirkkovuoden, laulamme hoosiannaa ja sytytämme ensimmäisen adventtikynttilän.

Palmusunnuntain tapahtumat hiipivät joulun edelle:  Jeesus saapuu kuninkaana, mutta nöyrästi, ei sotaratsulla vaan aasilla.  Latinan kielestä lainattu sana "adventti" tarkoittaa tulemista:  kuningas tulee, ja laulamme hänelle hoosiannaa.

"Muurarirabbi nyt on matkalle lähtenyt,
noussut on satulaan ratsunsa, kuitenkin kuningas.
-- Nöyryys ja hiljaisuus on valtasi salaisuus.
Voimalla, väkivallalla et tahdo hallita.
Uskomme vahvista, luo tiellemme valoa,
johdata elämään rikkaaseen,
rauhaan ja hyvyyteen."  (virsi 15, san. Juhani Forsberg)

Hattulan seurakunnan messussa liturgina ja saarnaajana on kirkkoherra Virpi Järvinen, avustajana kappalainen Jouni Salko ja kanttorina Elina Remes.  Pyhän Ristin kuoro laulaa.  Hattulan seurakunnan vanha kirkkolaiva on päässyt konservoituna paikalleen kirkkosaliin.

(Kuva:  clipartxtras.com)

messu kolmantena adventtisunnuntaina

"Kuuletko, kansa, / saat kutsun elämään, / kun saapuu kuninkaasi, / Messias nimeltään. / Vain hän on Herra, / hän kutsuu elämään." (Huub Oosterhuis, suom. A.-M. Raittila; virsi 12:6)

Pyhän Ristin kirkko

Hyvän Tuomaan lyhtykirkko

"Hyvä Tuomas joulun tuopi." – Pukeudu lämpimästi, sillä keskiaikaisessa kirkossa ei ole lämmitystä! Jos sinulla on lyhty, ota se mukaan. Tilaisuuden jälkeen Hattula-Pirtissä saa kuumaa glögiä.

Lasten ja perheiden joulukirkko

neljäs adventtisunnuntai