itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus

itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus Hattulan kirkko

Sanajumalanpalvelus torstaina aamupäivällä, kun Suomen itsenäisyysjulistuksesta on kulunut satayksi vuotta. Veteraanikuoro laulaa, ja jumalanpalveluksen jälkeen lasketaan seppeleet Hattulan ja Tyrvännön sankarihautausmaille.

"Tutkien sydämemme silmäs meihin luo.
Ettemme harhaan kääntyis, ettei kansamme nääntyis,
silmäsi meihin luo!
Alati synnyinmaalle siipies suoja suo."  (virsi 584: 3, Uuno Kailas)

Itsenäisyyspäivän jumalanpalveluksessa kiitämme kotimaastamme ja rukoilemme rauhaa.  Ehtoollista ei vietetä.  Jumalanpalveluksen päätteeksi kirkossa luetaan sankarihaudoille vietävien seppelten nauhat ja kuunnellaan veteraanikuoron esittämä Narvan marssi.

Papin tehtävissä on seurakunnan kappalainen Jouni Salko ja kanttorina Elina Remes.

Pyhän Ristin kirkko

Hyvän Tuomaan lyhtykirkko

"Hyvä Tuomas joulun tuopi." – Pukeudu lämpimästi, sillä keskiaikaisessa kirkossa ei ole lämmitystä! Jos sinulla on lyhty, ota se mukaan. Tilaisuuden jälkeen Hattula-Pirtissä saa kuumaa glögiä.

Tyrvännön kirkko

aattokirkko Tyrvännössä