metsäkirkko

metsäkirkko

Marttaristi

Perinteinen metsäkirkko Marttaristillä on lyhyt ulkoilmatilaisuus.

Marttaristi sijaitsee metsässä viitisen kilometriä Parolasta luoteeseen Rannikontien ja Marttaristintien risteyksen tuntumassa.  Metsäkirkkoon on yhteiskuljetus bussilla, lähtö Parolan Säästöpankkitorilta kello 15.10.

Vietämme pimenevän metsän hämärässä jouluisen hartaushetken.  Tervetuloa!

kappalainen, tiedottaja

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa huolehdin mm. tiedotukseen, lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista ja olen myös diakoniatyöntekijöiden tukena.  Lisäksi teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan...

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Viimeksi ennen tänne tuloani olin määräaikaisissa tehtävissä Someron seurakunnassa vajaan kolmen vuoden ajan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

Taidan olla jo liian vanha, että minusta ehtisi tulla hämäläinen, mutta hattulalainen minusta saattaa tulla, jos hattulalaiset minut joukkoonsa huolivat!

messu kolmantena adventtisunnuntaina

"Kuuletko, kansa, / saat kutsun elämään, / kun saapuu kuninkaasi, / Messias nimeltään. / Vain hän on Herra, / hän kutsuu elämään." (Huub Oosterhuis, suom. A.-M. Raittila; virsi 12:6)

Pyhän Ristin kirkko

Hyvän Tuomaan lyhtykirkko

"Hyvä Tuomas joulun tuopi." – Pukeudu lämpimästi, sillä keskiaikaisessa kirkossa ei ole lämmitystä! Jos sinulla on lyhty, ota se mukaan. Tilaisuuden jälkeen Hattula-Pirtissä saa kuumaa glögiä.

Lasten ja perheiden joulukirkko

neljäs adventtisunnuntai