messu Tuulia-kodissa

Vanhainkodintie 5, Katinala

Kalenterivuoden 2018 viimeisenä sunnuntaina Hattulan seurakunnan jumalanpalvelukseen ei kokoonnuta kirkkoon vaan Katinalassa sijaitsevan Tuulia-kodin saliin.

"Kun aika oli täyttynyt, Jumala lähetti tänne Poikansa.  Naisesta hän syntyi ja tuli lain alaiseksi lunastaakseen lain alaisina elävät vapaiksi, että me pääsisimme lapsen asemaan.  Ja koska tekin olette Jumalan lapsia, hän on lähettänyt meidän kaikkien sydämiin Poikansa Hengen..."  (Kirjeestä galatalaisille, neljännestä luvusta)

Vuoden 2018 viimeisenä sunnuntaina messu järjestetään poikkeuksellisesti Tuulia-kodissa.  Tilaisuus on tarkoitettu koko seurakunnalle, mutta samalla talon asukkaiden on helpompi osallistua yhteiseen jumalanpalvelukseen.  Kirkkovuodessa on ensimmäinen sunnuntai joulusta.

Ehtoollisviinin jakamisessa käytetään pieniä pikareita aivan kuten kirkossakin.  Papin tehtävissä on kappalainen Jouni Salko ja kanttorina Elina Remes.

kappalainen, tiedottaja

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa huolehdin mm. tiedotukseen, lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista ja olen myös diakoniatyöntekijöiden tukena.  Lisäksi teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan...

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Viimeksi ennen tänne tuloani olin määräaikaisissa tehtävissä Someron seurakunnassa vajaan kolmen vuoden ajan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

Taidan olla jo liian vanha, että minusta ehtisi tulla hämäläinen, mutta hattulalainen minusta saattaa tulla, jos hattulalaiset minut joukkoonsa huolivat!

messu kolmantena adventtisunnuntaina

"Kuuletko, kansa, / saat kutsun elämään, / kun saapuu kuninkaasi, / Messias nimeltään. / Vain hän on Herra, / hän kutsuu elämään." (Huub Oosterhuis, suom. A.-M. Raittila; virsi 12:6)

Vuohiniemen rukoushuone (Puolivälintie 513)

joulumessu Vuohiniemessä