Loppiaisen messu

Loppiaisen messu Hattulan kirkko

"Nouse, loista kirkkaana, Jerusalem, sillä sinun valosi saapuu ja Herran kirkkaus koittaa sinun yllesi. Katso, pimeys peittää maan, yön synkkyys kansat. Mutta sinun taivaallesi kohoaa aamunkoi, Herran kirkkaus hohtaa sinun ylläsi." (Jesajan kirjan 60. luvun alku)

Tammikuun kuudes päivä on jo varhaiskirkon ajoilta asti ollut Epifanian eli Herran ilmestymisen juhla, jonka aiheet ovat vaihdelleet historian saatossa.  Ennen joulun vieton vakiintumista se oli jopa Kristuksen syntymäjuhla, mutta pian sen aiheiksi tulivat Jeesuksen Johannekselta saama kaste ja veden muuttaminen viiniksi Kaanan häissä, koska kumpikin tapahtuma ilmaisi Jeesuksen kirkkauden.  Keskiajalta lähtien Länsi-Euroopassa ja Suomessa aiheena on kuitenkin ollut idän tietäjien saapuminen Jeesus-lapsen luo.  Pieni paitaressu, ehkä juuri kävelemään oppinut, katselee äidin helmoista ihmeissään:  ketä ovat nämä vieraat sedät kontallaan hänen edessään?

Tervetuloa loppiaisen messuun!

seurakuntapastori (virkavapaalla)

virkavapaalla 1.9.‒31.12.2018

kappalainen, tiedottaja

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa huolehdin mm. tiedotukseen, lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista ja olen myös diakoniatyöntekijöiden tukena.  Lisäksi teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan...

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Viimeksi ennen tänne tuloani olin määräaikaisissa tehtävissä Someron seurakunnassa vajaan kolmen vuoden ajan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

Taidan olla jo liian vanha, että minusta ehtisi tulla hämäläinen, mutta hattulalainen minusta saattaa tulla, jos hattulalaiset minut joukkoonsa huolivat!

messu kolmantena adventtisunnuntaina

"Kuuletko, kansa, / saat kutsun elämään, / kun saapuu kuninkaasi, / Messias nimeltään. / Vain hän on Herra, / hän kutsuu elämään." (Huub Oosterhuis, suom. A.-M. Raittila; virsi 12:6)

Lasten ja perheiden joulukirkko

neljäs adventtisunnuntai