Loppiaisen perhemessu

Loppiaisen perhemessu Hattulan kirkko

Koko perheen ja seurakunnan jumalanpalvelus sekä päälle kirkkokahvit! Välillä käännämme katseemme kirkkosalin takanurkkaan, jossa enkelit vilistävät...

"Nouse, loista kirkkaana, Jerusalem,
sillä sinun valosi saapuu
ja Herran kirkkaus koittaa sinun yllesi.
Katso, pimeys peittää maan,
yön synkkyys kansat.
Mutta sinun taivaallesi kohoaa aamunkoi,
Herran kirkkaus hohtaa sinun ylläsi."  (Jesajan kirjan 60. luvun alku)

Tammikuun kuudes päivä on jo varhaiskirkon ajoilta asti ollut Epifanian eli Herran ilmestymisen juhla, jonka aiheet ovat vaihdelleet historian saatossa.  Ennen joulun vieton vakiintumista se oli jopa Kristuksen syntymäjuhla, mutta pian sen aiheiksi tulivat Jeesuksen Johannekselta saama kaste ja veden muuttaminen viiniksi Kaanan häissä, koska kumpikin tapahtuma ilmaisi Jeesuksen kirkkauden.  Keskiajalta lähtien Länsi-Euroopassa ja Suomessa aiheena on kuitenkin ollut idän tietäjien saapuminen Jeesus-lapsen luo.  Pieni paitaressu, ehkä juuri kävelemään oppinut, katselee äidin helmoista ihmeissään:  ketä ovat nämä vieraat sedät kontallaan hänen edessään?

Tervetuloa loppiaisen perhemessuun!  Messua johtaa seurakuntapastori Miikka Anttila avustajanaan kappalainen Jouni Salko.  Ari Lehtonen musisoi ja johtaa yhteislaulua.

Loppiaisen vanha, kasteeseen liittyvä aihe on esillä sikäli, että pääoven puoleisessa kirkkosalin päädyssä on kaste-enkelitaulu, johon voi kiinnittää seurakuntaan kastetun lapsen (tai aikuisenkin) nimikkoenkelin.  Viime vuonna kastettujen perheet on kutsuttu perhemessuun hakemaan enkelinsä pois, sillä loppiaisesta alkaen taululle pyrähtää uusi enkelparvi.

Perhemessun päätyttyä kirkkosalissa on kaikille tarjolla mehua, teetä ja kahvia.

Tyrvännön kirkko

messu

Toisena sunnuntaina loppiaisesta Hattulan seurakunnan pääjumalanpalvelus on Tyrvännön kirkossa.

iltamessu

toinen sunnuntai loppiaisesta

Messu, Juonnettu jumis

Kolmantena sunnuntaina loppiaisesta messu toteutetaan erityisesti rippikoululaisia ajatellen, mutta koko seurakunta on tervetullut mukaan.