Musiikkinäytelmä Tähtiä alla ja yllä

Musiikkinäytelmä Tähtiä alla ja yllä Hattulan kirkko

Tähtiä alla ja yllä, musiikkinäytelmä Kansainvälisenä naistenpäivänä, näyttelijä Anu Niemi ja Vox Cor -lauluyhtye johtajanaan Tarja Laitinen, vapaaehtoinen ohjelma- ja kahvimaksu Yhteisvastuukeräyslippaaseen.

Tähtiä alla ja yllä, musiikkinäytelmä Pispalanharjun naisista 1930-luvulta tähän päivään. Tuntoja ja kohtaloita naisen elämästä tulkitsevat näyttelijä Anu Niemi ja Vox Cor -lauluyhtye johtajanaan Tarja Laitinen. Musiikkina Kaj Chydeniuksen, Vesa Tuomen, Terhi Niinimaan, Anssi Tikanmäen ja Eeva Konnun lauluja. Teksteissä Lauri Viidan runoja. Kansainvälisen naistenpäivän tilaisuus, vapaaehtoinen ohjelma- ja kahvimaksu Yhteisvastuukeräyslippaaseen. Tervetuloa!

Tähtiä alla ja yllä

Lauluyhtye Vox Cor kantaesitti näyttelijä Anu Niemen kanssa pienoisnäytelmän Tähtiä alla ja yllä 8.3.2017, minkä jälkeen sitä on esitetty eri puolilla Tamperetta. Lielahden entisessä sukkatehtaassa kansainvälisenä naistenpäivänä ensi-iltansa saanut esitys kertoo Harjun naisten elämästä vuosikymmenten saatossa.

Tamperelaisen Elisa af Hällströmin käsikirjoitus on fiktio naisen arjesta ja pyhästä, unelmista, rakkaudesta ja selviytymisestä 30-luvulta tähän päivään. Tähtiä alla ja yllä -produktiolla juhlistettiin Harjun seurakunnan 80-vuotistaivalta.

Esitys sisältää musiikkia, jolla on yhteys Harjun seurakuntaan. Ytimessä ovat Kaj Chydeniuksen sekä Vesa Tuomen säveltämät laulusarjat Lauri Viidan runoihin. Tamperelainen säveltäjä Vesa Tuomi on myös sovittanut naiskuorolle esityksen uudempaa musiikkia, kuten Eeva Konnun sävellyksen Alfhild.

Hämeenlinnalaisen diakoni Kauko Niinimaan laulutekstit kertovat yleisesti kohtaloista, joita hän työssään on kohdannut. Sävellykset näihin ovat tamperelaiselta luokanopettajalta Terhi Niinimaalta. Lisäksi kuullaan musiikkia Anssi Tikanmäeltä sekä vanhempia säveliä Oskar Merikannolta ja Ilmari Hannikaiselta.

Pääosassa olevan Anu Niemen pitkään uraan teatterin puolella kuuluvat vauhdikas monologiesitys Luolanainen sekä Pirkanmaalla ja Pohjanmaalla kirkkoja täyttänyt Joulu 39, joka kertoo talvisodasta. TV2:n Uusi päivä -sarjasta tuttu Anu Niemi työskentelee myös teatteri- ja joogaopettajana.

Musiikista vastaava Vox Cor on kaksitoistahenkinen naisten lauluyhtye, jonka edellinen näyttämöllinen työ Galilealainen kertoi pääsiäisen ajan tapahtumista. Yhtyeessä laulavat sopraanoa Kirsi-Marja Hög, Eeva-Maija Setälä ja Marja-Leena Vatula-Pimiä, mezzosopraanoa Elisa af Hällström, Anne-Maarit Mörö ja Terhi Niinimaa sekä alttoa Marjo Kuortti, Marja Laakso, Heli Lehtelä, Sirpa Suonpää, Katariina Hännikäinen ja Saila Mäkinen. Kaikilla on esiintymiskokemusta niin soololaulajina kuin kuoroistakin. Ryhmää luotsaa Harjun seurakunnan johtava kanttori Tarja Laitinen, joka on valinnut musiikin ja johtaa esityksen.

Tähtiä alla ja yllä on sitaatti Lauri Viidan runosta, josta kuullaan esityksessä tamperelaisen Vesa Tuomen säveltämä versio.

TÄHTIÄ ALLA JA YLLÄ

Näytelmä Harjun naisista

Musiikki: Kaj Chydenius, Vesa Tuomi, Terhi Niinimaa, Ilmari Hannikainen, Anssi Tikanmäki, Carl Maria von Weber, Olli Suolahti, Oskar Merikanto, Heino Kaski, Eeva Kontu

Runot: Lauri Viita

Johtaa: Tarja Laitinen

Ohjaus, käsikirjoitus: Elisa af Hällström

Huilis

aikuisten raamattupiiri

iltahetki lukien ja keskustellen

Yhteisvastuukonsertti

VEDET JO VIRRATKAA Kalvolan kirkkokuoro ja Hattulan Pyhän ristin kuoro esiintyvät yhdessä ja erikseen johtajinaan Johanna Hytönen ja Ari Lehtonen

Soololaulajien harjoitukset

Hei, laulaja! Haluaisitko joskus toimia esilaulajana tai laulaa yksin seurakunnan tilaisuudessa?