Leipäsunnuntain iltamessu

Leipäsunnuntain iltamessu

Vuohiniemen rukoushuoneessa (Puolivälintie 513)

Paastonaika on jo hieman yli puolenvälin ja pääsiäiseen vielä kolme viikkoa, kun nautimme ehtoolla sanaa, ehtoollista ja teetä Vuohiniemen rukoushuoneessa, Renkajärven tuntumassa.

Ihminen ei elä ainoastaan leivästä
eikä pihveistä eikä terveystuotteista
eikä kahvista, ei suklaasta, ei matkailusta
eikä muotivaatteista eikä palkkaluokista
eikä liikunnasta eikä harrastuksista.
Ihminen ei elä ainoastaan politiikasta
eikä oikeassa olemisesta eikä menestyksestä
eikä hyvistä kirjoista eikä ihmissuhteista
eikä luonnontieteistä eikä filosofiasta.
Tervetuloa kesäaikaa kello kahdeksantoista
maaseudun rauhaan etsimään hengen ravintoa,
elämän leivän murusia!

Iltamessussa on saarnavuorossa kappalainen Jouni Salko ja mukana uskonkysymysten pohdintaryhmä.

Vuohiniemen rukoushuone on Renkajärven suojeluyhdistyksen omistama kyläkappeli, jossa järjestetään muutamia kertoja vuodessa Hattulan seurakunnan jumalanpalvelus.  Kolehti kerätään suojeluyhdistykselle, joka huolehtii rukoushuoneen kunnossapidosta.  Paikka sijaitsee Parolasta parikymmentä kilometriä lounaaseen.

Vuohiniemen rukoushuoneessa vietetään Hattulan seurakunnan messua myös toisena pääsiäispäivänä, maanantaina 22.4.2019 kello 10, sekä juhannuksen jälkeisenä sunnuntaina 23.6. kello 10.

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa huolehdin mm. tiedotukseen, lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Tietysti teen myös osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan.  Vuonna 2019 olen ykkösriparin pappi.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Viimeksi ennen tänne tuloani olin määräaikaisissa tehtävissä Someron seurakunnassa vajaan kolmen vuoden ajan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

messu

neljäntenä paastonajan sunnuntaina