messu

neljäntenä paastonajan sunnuntaina

Elämän leipä

Vanhan antifonitekstin alkusanasta (Jes. 66: 10) saatu nimitys laetare (= iloitkaa) ilmaisee, että tämä sunnuntai on eräänlainen levähdyspaikka, virvoittava keidas paastonajan erämaavaelluksella.

Tätä pyhää on sanottu puolipaastosunnuntaiksi, sillä se sijaitsee keskellä paastonaikaa. Toinen nimitys on leipäsunnuntai, koska päivän tekstit puhuvat viidentuhannen ruokkimisesta ja ihmisten tarvitsemasta hengellisestä ravinnosta. Jeesus itse on elämän leipä. Hän jakaa lahjojaan meille ja opettaa meitä jakamaan omastamme tarvitseville. Sisällöltään tämä sunnuntai sivuaa kiirastorstain aihepiiriä.

Vuohiniemen rukoushuoneessa (Puolivälintie 513)

Leipäsunnuntain iltamessu

Paastonaika on jo hieman yli puolenvälin ja pääsiäiseen vielä kolme viikkoa, kun nautimme ehtoolla sanaa, ehtoollista ja teetä Vuohiniemen rukoushuoneessa, Renkajärven tuntumassa.

messu

viidentenä sunnuntaina helluntaista